07:52 13.11.2018

Позачерговий саміт ЄС у листопаді з Brexit може не відбутися

2 хв читати
Позачерговий саміт ЄС у листопаді з Brexit може не відбутися

Позачерговий саміт з Brexit, на якому Євросоюз і Велика Британія планували досягти остаточних домовленостей щодо "розлучення", може не відбутися, повідомляє в понеділок газета The Guardian.

"Переговори інтенсивно триватимуть цього тижня, але якщо не буде значного прогресу до кінця середи, то європейський саміт для підписання проекту угоди цього місяця може не відбутися", - пише видання.

Джерело газети в британському уряді розповіло, що ніяких значних досягнень у переговорах Великої Британії і ЄС поки немає.

Те, що ЄС і Велика Британія не досягли прориву в переговорах, означає, що на запланованому у вівторок засіданні британський кабінет міністрів не буде проводити обговорення по суті і не сформулює свою остаточну позицію щодо Brexit, зазначає газета.

Угоду ЄС і Велика Британія можуть підписати і на саміті в грудні, пише газета, проте тоді у британського уряду залишиться мало часу, щоб угоду ратифікував парламент королівства.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей хоче, щоб саміт у листопаді відбувся, що забезпечить британському парламенту достатньо часу для голосування, пише The Guardian. Водночас країни ЄС вимагають, щоб у них було достатньо часу на вивчення угоди, досягнутої Єврокомісією і Великою Британією, до її публікації.

У понеділок з питання Brexit було заплановано виступ члена Єврокомісії з питань бюджету Гюнтера Еттінгера, проте пізніше виступ скасували.

Прес-служба Ради ЄС повідомила, що координатор Євросоюзу на переговорах з Brexit Мішель Барньє поінформував у понеділок Раду ЄС із загальних питань в складі 27 держав (без Великої Британії) стосовно ситуації в переговорному процесі останніх тижнів, заявивши, що угоди з Brexit поки немає.

Водночас, за повідомленням газети Financial Times, М.Барньє заявив, що основні параметри угоди між Великою Британією і ЄС з Brexit визначені, у вівторок їх обговорить британський кабінет міністрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА