11:14 13.11.2018

Екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва відпустили під заставу

2 хв читати

Колишній командир роти Нацполіції "Східний корпус", засновник однойменного громадського руху Олег Ширяєв вийшов із СІЗО під заставу.

"Було внесено заставу, й учора (в понеділок - ІФ) увечері він вийшов", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" адвокат О.Ширяєва Олексій Кучер.

Він відмовився назвати людину, яка внесла заставу, сказавши лише, що гроші внесла "третя особа".

За його словами, рішення, чи подавати апеляцію на рішення слідчого судді про продовження запобіжного заходу, ще не прийнято.

"У нас іще день на прийняття рішення. Обговоримо це з іншими адвокатами, з самим Олегом і вирішимо", - сказав О.Кучер.

Він також повідомив, що захист має намір ініціювати низку процесуальних слідчих дій за участю О.Ширяєва.

8 листопада слідчий суддя Київського райсуду Харкова Наталія Єфіменко ухвалила рішення про продовження запобіжного заходу О.Ширяєву у вигляді тримання під вартою. При цьому вона визначила суму застави в розмірі 1 млн 4 тис. 340 грн.

Рішення підлягає негайному виконанню. Воно може бути оскаржене в Харківському апеляційному суді протягом 5 днів від дня проголошення.

Як повідомлялося, 13 вересня О.Ширяєва затримали після проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватор в с. Занки Харківської області. Йому було оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Крім того, О.Ширяєву інкримінують ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 347 Кримінального кодексу України (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням та пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі, умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу) КК України.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех пояснив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що йдеться про напад на дім начальника Краснокутського райвідділу Національної поліції в грудні 2015 р. Тоді після мітингу, в якому брали участь місцеві жителі і представники громадської організації Цивільний корпус "Азов", невдоволені роботою поліції, зокрема щодо розслідування зґвалтування і вбивства 15-річної дівчини, частина учасників попрямувала спочатку до будинку відстороненого від виконання обов'язків начальника Краснокутського РВ НП, вибили там вікна, звалили огорожу і почали кидати "коктейлі Молотова". Потім вони пішли до будинку його заступника, де діяли аналогічно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА