13:29 13.11.2018

Імпресіоністи і модерністи принесли Sotheby's понад $300 млн

1 хв читати
Імпресіоністи і модерністи принесли Sotheby's понад $300 млн

Аукціонний будинок Sotheby's на торгах 12 листопада виручив за 49 полотен імпресіоністів і представників модерну в живописі $315 млн.

Як передав кореспондент "Інтерфаксу", результат аукціону виявився на рівні найгіршої попередньої оцінки аналітиків, але краще, аналогічних торішніх торгів, що принесли $270 млн.

Найуспішнішим лотом стала картина бельгійського сюрреаліста Рене Магрітта: полотно "Принцип задоволення" пішло з молотка за майже $27 млн за естімейту $20 млн.

Один з основоположників абстракціонізму Василь Кандинський виявився найдорожчим художником вечірнього аукціону за загальною вартістю робіт - п'ять картин В.Кандинського було продано загалом за $60 млн.

Серед топ-лотів минулих торгів роботи німецького експресіоніста Ернеста Людвіга Кірхнера ($22 млн), полотно австрійського художника Еґона Шіле "Місто в сутінках ($25 млн) і натюрморт Клода Моне ($9 млн).

Загалом на чергових торгах Sotheby's своїх покупців знайшли 49 лотів (75% від усіх поданих), з яких 12 робіт (26%) було продано вище середнього естімейту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА