14:12 13.11.2018

Ситуація з опаленням у Херсоні на межі критичної, Порошенко проведе нараду з питання номінацій на газ

2 хв читати
Ситуація з опаленням у Херсоні на межі критичної, Порошенко проведе нараду з питання номінацій на газ

Ситуація навколо Херсонської ТЕЦ, яка через борги перед НАК "Нафтогаз України" до теперішнього часу не отримала номінації на газ і не розпочала опалювальний сезон, близька до надзвичайної, повідомила прес-служба Херсонської міської ради.

За її інформацією, президент України Петро Порошенко проведе термінову нараду з питання надання номінацій на газ для низки держпідприємств, які здійснюють постачання тепла, зокрема для Херсонської ТЕЦ.

"На прохання херсонського міського голови Володимира Миколаєнка президент України призначив нараду для вирішення проблеми з отриманням номінацій на газ для низки державних підприємств Херсона, Кривого Рогу, Сміли", - зазначили в міськраді, уточнивши, що нараду заплановано на вівторок, 13 листопада.

Крім того, на цей самий день заплановано позачергову сесію Херсонської міської ради, на якій буде розглянуто питання щодо звернення міськради з надання номінацій на газ для АТ "Херсонська теплоелектроцентраль".

"Проблеми підприємства викликані багаторічними заниженими тарифами на теплопостачання від ТЕЦ, через що виникла заборгованість населення в розмірі 61 млн грн, заборгованість підприємства перед НАК "Нафтогаз України" і, як наслідок, відсутність лімітів на газ", - зазначено в повідомленні.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій також звернулася до відповідної регіональної комісії з проханням розглянути питання про початок подання Херсонській ТЕЦ теплоенергії, для чого необхідно розпломбувати засувки на мережі газопостачання ТЕЦ і, відповідно, вирішити питання про номінації на газ для ТЕЦ.

Крім того, для вирішення проблеми з опаленням департамент ЖКГ міськради розглядає можливість переведення об'єктів житлового фонду та соціальної сфери, які постачає теплоенергією Херсонська ТЕЦ, на опалення від інших джерел теплопостачання (квартальні, блочно-модульні котельні). Буде також розглянуто питання про надання жителям Херсона можливості установки автономного опалення в багатоквартирних житлових будинках.

Як повідомлялося, Херсонська ТЕЦ є одним із тих підприємств, які не змогли вчасно розпочати постачання теплоенергії через накопичені борги.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА