16:29 13.11.2018

В УПЦ-КП обвинувачують представників УПЦ (МП) у перешкоджанні зустрічі Порошенка з ієрархами

2 хв читати
В УПЦ-КП обвинувачують представників УПЦ (МП) у перешкоджанні зустрічі Порошенка з ієрархами

В Українській православній церкві Київського патріархату пов'язують проведення неанонсованого раніше Собору єпископів Української православної церкви (Московського патріархату) з наміром перешкодити зустрічі президента України Петра Порошенка з архієреями в Українському домі в Києві.

Як повідомив у вівторок глава Інформаційного управління УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря) на своїй сторінці в соцмережі Facebook, П.Порошенко як глава держави, який має перебуувати під держохороною, має пріоритет у визначенні місця для проведення зустрічі.

Він нагадав, що раніше П.Порошенко провів зустріч з єпископатом УПЦ-КП і Української автокефальної православної церкви (УАПЦ), тому зустріч з єпископатом УПЦ (МП) була "логічним продовженням".

"Проведення зустрічі не на території Лаври (Києво-Печерської Лаври - ІФ) передбачалася як основна можливість. Однак пов'язаний з депутатом Новинським (народним депутатом з фракції" Опозиційний блок "Вадимом Новинським - ІФ) канцлер МПВУ митрополит Антоній Паканич спеціально розсилає запрошення на зустріч у Лаврі, хоча це місце на момент розсилки листа не було погоджено - щоб змусити главу держави приставати на їхні умови", - розповів архієпископ Євстратій, зазначивши, що відповідний лист було спеціально "злито" у ЗМІ.

"Бачачи, що президента не змогли змусити, керівники Митрополії вирішили на час, коли мала початися зустріч єпископату МПВУ з Петром Порошенком в Українському домі, - оголошують проведення Собору єпископів. Зауважу, що його проведення ніяк не анонсовано. Схоже, що єдина причина раптового скликання Собору - те, що за Статутом участь у ньому для архієреїв обов'язкова. Тому Собор - просто метод стримати єпископів в Лаврі і не дати їм можливість самостійно поїхати до президента", - написав архієпископ Євстратій.

За його словами, демонстративний демарш керівництва УПЦ (МП) покликаний продемонструвати всім, що "воно, відчуваючи за собою "плече Москви" - відверто зневажає не просто Петра Порошенка, а президента України і в його особі - державу, главою якої він є".

"Ситуація перебуває у розвитку, і чим завершиться демарш - можна буде сказати лише згодом", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА