17:59 13.11.2018

CNN подає до суду на Трампа через відкликання допуску до Білого дому у журналіста

2 хв читати

У Сі-Ен-Ен оголосили у вівторок, що телеканал подає позов проти президента США Дональда Трампа та низки його співробітників через ситуацію з журналістом телеканалу Джимом Акоста.

Позов став відповіддю на припинення дії прес-карти Дж.Акости для проходу до Білого дому. Позивачі в особі телеканалу і Дж.Акости стверджують, що Д.Трамп і ще п'ять відповідачів таким чином порушили їхні права, гарантовані першою і п'ятою поправкою до конституції США.

Перша поправка, зокрема, гарантує свободу преси в США. П'ята поправка дозволяє громадянам США не свідчити проти себе.

Позов подається до окружного суду США у Вашингтоні. Крім Д. Трампа відповідачами виступають прес-секретар президента США Сара Сандерс, глава апарату Білого дому Джон Келлі, заступник глави апарату з комунікацій Білл Шайн, директор секретної служби США Джозеф Кленсі, а також неназваний співробітник секретної служби, який забрав карту в Дж.Акости.

Телеканал зазначає, що в п'ятницю він направляв листа до Білого дому з проханням відновити допуск Дж.Акости і з попередженням про можливість подання позову.

Минулого тижня адміністрація прийняла рішення про відкликання у Дж.Акости допуску до Білого дому. Перед цим на прес-конференції після проміжних виборів в США Дж.Акоста звернувся до президента США з кількома питаннями. В одному з питань журналіст розкритикував позицію президента щодо просування до кордону США каравану мігрантів, на що президент попросив Дж.Акосту дозволити йому керувати країною. Потім Дж.Акоста спробував звернутися із новими запитаннями, але Д.Трамп перервав його, а у журналіста забрали мікрофон. Д.Трамп назвав Дж.Акосту "брутальною, жахливою людиною".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА