18:32 13.11.2018

Адвокат обвинуваченого в смертельній ДТП у центрі Харкова вимагає відводу експертів

3 хв читати

Адвокат обвинуваченого в смертельній ДТП у центрі Харкова Геннадія Дронова Сергій Перепелиця заявив клопотання про відвід експертів науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Бокаріуса, які проводили автотехнічні та додаткову експертизи.

"Виходячи з розбіжностей, які є в (додатковій - ІФ) експертизі, є заява про відвід експертів, - сказав С.Перепелиця під час засідання суду в середу.

Суддя Віктор Попрас оголосив перерву для виклику на судове засідання експертів, оскільки Кримінально-процесуальний кодекс передбачає, що при розгляді заяви про відвід необхідно вислухати й тих, кого хочуть відвести.

Перш, ніж оголосити перерву, суд розглянув низку клопотань від представника потерпілих Лариси Матвєєвої. Він задовольнив клопотання про долучення до матеріалів справи копій чеків про повернення коштів, які мати обвинуваченої в ДТП Олени Зайцевої Тетяна Іванова перевела на рахунки потерпілих, інтереси яких представляє Л.Матвєєва. Суд також долучив до матеріалів справи адвокатський запит Л.Матвєєвої до Міністерства охорони здоров'я із проведення судової наркологічної експертизи О.Зайцевої і відповідь на нього.

Водночас суд відмовив у задоволенні клопотань про виклик до суду для допиту медсестри обласного наркологічного диспансеру, яка брала участь в огляді О.Зайцевої після ДТП, а також експертів, які проводили її психіатричну експертизу.

Наступне засідання у справі призначено на 20 листопада.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, унаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, унаслідок якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus О.Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч.3 ст.286 Г.Дронову. 8 листопада Київський райсуд Харкова визначив йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово продовжував запобіжний захід обом підозрюваним. 2 лютого 2018 року обвинувальний акт щодо О.Зайцевої і Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали щодо автошколи, де навчалася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст.367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА