19:03 13.11.2018

Суд визначив порядок дослідження доказів у справі про вбивство Вороненкова

2 хв читати
Суд визначив порядок дослідження доказів у справі про вбивство Вороненкова

У Шевченківському районному суді Києва у вівторок завершили зачитувати обвинувальний акт за обвинуваченням Ярослава Тарасенка та Олександра Лося в співучасті у вбивстві екс-депутата Державної Думи РФ Дениса Вороненкова. Суд визначив порядок дослідження доказів у справі, наступне засідання відбудеться 4 грудня.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, суд прийняв рішення спочатку допитати свідків, а потім потерпілих. Після цього суд досліджує письмові докази і допитає обвинувачених.

На засіданні суд за клопотанням прокурора продовжив двом обвинуваченим термін дії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою ще на два місяці - до 11 січня 2019 року.

Наступне засідання відбудеться 4 грудня об 11:30.

Як повідомлялося, Д.Вороненкова було вбито в центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець екс-депутата і згодом він помер у лікарні. У вбивці Д.Вороненкова був спільник - Ярослав Левенець, з 2012 року - в розшуку за економічні злочини. У співучасті у вбивстві також підозрюється Я.Тарасенко, його затримали 16 липня. Інший затриманий - О.Лось - був разом з Я.Левенцом співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Я.Тарасенко був водієм "Ланоса", на якому приїхав кілер.

У вересні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник вбивства перебуває на території РФ і має активні контакти зі злочинними колами і спецслужбами, а "виконавці, переважно, громадяни України". Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюють громадянина РФ Володимира Тюріна - колишнього цивільного чоловіка вдови Д.Вороненкова, Марії Максакова. У березні 2018 року його було оголошено в розшук в Україні.

Досудове розслідування у справі про вбивство Д.Вороненкова завершилося в травні 2018 року, оголошено про підозру організатору і 5 співучасникам.

Влітку 2018 року обвинувальний акт було направлено до Шевченківського райсуду Києва. 7 серпня суд за підсумками попереднього засідання ухвалив рішення про призначення справи до розгляду у відкритому режимі судом присяжних.

18 жовтня суд розпочав розгляд по суті кримінального провадження за обвинуваченням Я.Тарасенка та О.Лося в співучасті у вбивстві Д.Вороненкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

ЗС України за добу ліквідували 920 окупантів

Війська РФ за добу завдали 310 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на бахмутському напрямку відбито 33 атаки противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА