19:14 13.11.2018

Кириленко про постанову Собору єпископів УПЦ (МП): Враження, що документ написали в Кремлі

2 хв читати
Кириленко про постанову Собору єпископів УПЦ (МП): Враження, що документ написали в Кремлі

Віце-прем'єр України В'ячеслав Кириленко вважає, що прийнята у вівторок постанова Собору єпископів Української православної церкви (Московського патріархату) вказує на залежність від Кремля.

"Враження таке, що сьогоднішня постанова Собору УПЦ (МП) написана в Кремлі. А чим ще можна пояснити невизнання канонічних рішень Константинополя, небажання Томосу про автокефалію для Української церкви і страх зустрічі з президентом своєї країни? Тільки залежністю від країни іншої!" - написав В.Кириленко у "Твіттері" у вівторок.

Собор єпископів УПЦ (МП) у своїй постанові від 13 листопада заявив про припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом.

У документі також наголошується, що процес надання Томосу про автокефалію є "штучним, нав'язаним ззовні, не відображає внутрішньої церковної необхідності, не принесе реальної церковної єдності та поглибить поділ і посилить конфлікти серед народу України". Тому Собор єпископів вважає неможливим за таких умов залучення єпископату, духовенства та мирян УПЦ (МП) до цих процесів.

Що стосується запланованої на вівторок зустрічі архієреїв УПЦ (МП) з президентом України Петром Порошенком, то виникла ситуація з розбіжністю в місці її проведення. Так, АП направила предстоятелю УПЦ (МП) митрополиту Онуфрію запрошення на зустріч з главою держави, що мала відбутися у вівторок в "Українському домі". При цьому УПЦ (МП) зібрала всіх ієрархів церкви для зустрічі з президентом в Києво-Печерській лаврі.

Собор єпископів УПЦ (МП), який зібрався на засідання в Києво-Печерській лаврі, заявив про готовність провести зустріч з П.Порошенком, але лише "на церковній території".

Пізніше прес-служба АП виклала позицію президента про те, що він готовий до діалогу і зустрічі в "Українському домі".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА