20:44 13.11.2018

Викиди вуглекислого газу в світі досягли рекорду в 2017 році

1 хв читати
Викиди вуглекислого газу в світі досягли рекорду в 2017 році

Обсяг викидів вуглекислого газу (СО2) у світі, незважаючи на всі зусилля з охорони навколишнього середовища, в минулому році збільшився на 1,6% і досяг рекорду, повідомляється в щорічному прогнозі Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) World Energy Outlook 2018.

Очікується, що в поточному році ця тенденція збережеться.

Це обумовлено підвищенням глобального попиту на енергоносії, який, за оцінками МЕА, до 2040 року вдвічі перевищить нинішній рівень - переважно за рахунок збільшення споживання в швидкозростаючих економіках країн Азії.

Проте, експерти не вбачають підстав для песимізму, оскільки очікують зростання попиту на природний газ, зокрема й СПГ. За оцінками МЕА, попит на газ у найближчі 20 років збільшиться на 45%, при цьому до 2040 року до 60% його поставок припадатиме на СПГ.

Крім того, скоротиться споживання вугілля. Зокрема у Китаї, який є його основним споживачем, попит на вугілля зменшиться на 15% за аналізований період, в Європі - на 65%, у США - на 30%, прогнозує агентство.

До позитивних факторів для екології входить активний розвиток відновлюваної енергетики. Експерти МЕА очікують, що 45% глобального енергоспоживання до 2040 року припадатиме на поновлювані джерела енергії (ПДЕ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА