21:17 13.11.2018

Нардеп Третьяков: Не можна одночасно реорганізовувати держслужбу ветеранів і створювати нове профільне міністерство

3 хв читати
Нардеп Третьяков: Не можна одночасно реорганізовувати держслужбу ветеранів і створювати нове профільне міністерство

Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова парламентського комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков заявляє про неможливість одночасного реформування Державної служби України у справах ветеранів і створення нового Міністерства України зі справ ветеранів.

"Що ж ми, в кінцевому підсумку, створюємо? Неможливо одночасно реорганізовувати профільну Держслужбу і створювати нове профільне міністерство", - написав О.Третьяков на своїй сторінці в соцмережі Facebook, коментуючи ініціативу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана створити ефективну систему соцзахисту ветеранів війни в Україні.

За його словами, уряд з кінця лютого 2018 роки не виконував постанови Верховної Ради про створення Міністерства ветеранів, але після нещодавньої акції ветеранів та громадських активістів В.Гройсман запропонував реорганізувати Державну службу з питань ветеранів, назвавши це одним з найшвидших рішень.

"Зараз на сайті Мінсоцполітики для громадського обговорення розміщено два взаємовиключних проекти рішень: постанова "Про утворення Державної служби України у справах ветеранів" і розпорядження "Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань створення Міністерства України у справах ветеранів". В останньому зазначено, що пропозиції про визначення правових та організаційних засад освіти Міністерства України у справах ветеранів робоча група має внести вже до 1 грудня", - вказує глава комітету.

Він нагадав, що існує два майже ідентичних документа уряду про запуск Міністерства ветеранів - один датований квітнем, інший - листопадом 2018 року. "Дедлайн" у першому з них закінчився 1 вересня, у другому закінчується 1 грудня.

О.Третьяков зазначає, що реорганізація Держслужби ветеранів не вирішує кілька головних проблем, які мало б вирішити Міністерство у справах ветеранів, зокрема - це статус керівника Держслужби, від якого залежить інституційна можливість органу.

"Цей керівник не буде членом уряду, і не матиме права голосу на засіданнях. Держслужба не зможе бути ближче до ветеранів на місцях, адже проектом не передбачено достатньої кількості працівників для роботи в територіальних підрозділах. І ще - Держcлужба не зможе комплексно вирішувати питання соцзахисту , медзабезпечення і вшанування пам'яті ветеранів війни. Тому що повноваження і надалі залишатимуться розпорошеними між 20 різними держорганами, а не будуть сконцентрованими, як передбачалося в одному органі - Міністерстві", - пояснює він.

За словами парламентарія, глава уряду визнав незадовільною роботу міністра соціальної політики Андрія Реви щодо соціального захисту ветеранів, "але все-таки вирішив тягнути час, замість того, щоб вирішувати проблему по суті". "Керівник уряду навіть не зпланує розпочинати вирішення нагальних проблем ветеранів", - заявляє політик.

"У проекті розпорядження Кабміну до складу міжвідомчої робочої групи записаний і я. Оскільки вважаю, що це просто чергове політичне шоу і спроба обману ветеранів та громадськості, участі в профанації брати, звичайно, не буду. Спочатку вирішите, що ви хочете будувати - а потім поговоримо", - резюмував О. Третьяков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА