09:33 14.11.2018

Порошенко запевнив групу архієреїв УПЦ (МП) у тому, що держава захистить право на вільний вибір церковної юрисдикції

2 хв читати
Порошенко запевнив групу архієреїв УПЦ (МП) у тому, що держава захистить право на вільний вибір церковної юрисдикції

 Президент України Петро Порошенко на зустрічі в "Українському домі" у вівторок запевнив групу архієреїв Української православної церкви (Московський патріархат) у тому, що держава захистить право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції, повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Він (президент України - ІФ) також розповів, що Вселенський патріарх, зі свого боку, гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні", - написав прес-секретар президента на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Як наголошується в повідомленні, "російський сценарій учора (13 листопада - ІФ) було зірвано": представники групи архієреїв УПЦ (МП), які підтримують звернення до Вселенського патріарха щодо надання автокефалії, зустрілися в Українському домі з президентом України.

П.Порошенко поінформував ієрархів про свої переговори з Вселенським патріархом Варфоломієм, про угоду між Україною та Константинопольським патріархатом і про готовність Вселенського престолу сприяти проведенню об'єднавчого Собору, зазначив прес-секретар глави держави.

"Владики розповіли президенту про безпрецедентний тиск Москви, який здійснюється на тих єпископів УПЦ (МП), які готові приєднатися до створення єдиної церкви", - наголошується в повідомленні.

У вівторок, 13 листопада, виникла ситуація з розбіжністю в місці проведення зустрічі П.Порошенка та архієреїв УПЦ (МП). Так, АП направила предстоятелю УПЦ (МП) митрополиту Онуфрію запрошення на зустріч із главою держави, яка мала відбутися у вівторок в "Українському домі". При цьому УПЦ (МП) зібрала всіх ієрархів церкви для зустрічі з президентом у Києво-Печерській лаврі.

Собор єпископів УПЦ (МП), який зібрався на засідання в Києво-Печерській лаврі, заявив про готовність провести зустріч із П.Порошенком, але лише "на церковній території".

Увечері П.Порошенко в "Українському домі" в закритому режимі провів зустріч із частиною ієрархів УПЦ (МП), повідомив директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА