14:25 14.11.2018

Мера Сміли не пустили на засідання Кабміну, ВР пропонують призначити позачергові вибори міськради та міського голови

3 хв читати

Мер м. Сміли Черкаської області Олексій Цибко стверджує, що його не пропустили на засідання Кабінету Міністрів України в середу.

"Мене запросили на засідання Кабінету Міністрів сьогодні, а коли побачили, що приїхала громада Сміли, коли почули її виступ, уже радикальний, мені анулювали пропуск і не допустили на засідання уряду", - сказав О.Цибко в ефірі телеканалу "Прямий" у середу.

Він звинуватив у зриві теплопостачання приватну компанію, "рахунки якої були на Кіпрі". На думку мера, правоохоронні органи можуть швидко розібратися з цією ситуацією.

О.Цибко повідомив, що був суд, і керівника цього підприємства "фактично затримали", але "приїхав такий депутат Фурсін (народний депутат групи "Воля народу" Іван Фурсін - ІФ)... і витягнув цього злочинця", взявши його на поруки.

Мер Сміли поінформував, посилаючись на заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуарда Кругляка, що той разом із першим заступником правління НАК "Нафтогаз України" Сергієм Переломою приїдуть 15 листопада до Смели вирішувати питання з теплопостачанням.

"Але його можна вирішити вже сьогодні - дати команду ввімкнути тепло", - упевнений О.Цибко.

Мер міста стверджує, що жителі Сміли заплатили за тепло, і вони ні в чому не винуваті. "У людей є проплачені платіжки, а у бюджетних організацій є акти виконаних робіт", - сказав він.

Керівник міста також повідомив, що з 14 листопада за розпорядженням представника обладміністрації в Смілі відключили і водопостачання. "Фактично місто паралізоване повністю", - сказав О.Цибко.

За фактом неподання тепла в Смілі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). "Дії посадових осіб, з вини яких стався збій опалювального сезону в місті Смілі, вивчатимуть у рамках відкритого кримінального провадження", - повідомив сектор комунікації поліції Черкаської області.

Через зрив початку опалювального сезону в місті закрито навчальні заклади.

Позафракційні народні депутати Павло Кишкар і Віктор Кривенко 8 листопада зареєстрували проект постанови №9280 про призначення позачергових виборів депутатів Смілянської міської ради та міського голови Сміли останньої неділі 60-денного терміну з дня набуття чинності цією постановою в разі її ухвалення прийняття.

У пояснювальній записці до проекту постанови ініціатори аргументують необхідність проведення дострокових виборів фактами порушень Конституції та чинного законодавства міським головою О.Цибком і чиновниками місцевого самоврядування, а також дестабілізацією соціально-політичної ситуації в Смілі.

Як повідомлялося, в Смілі з 12 листопада запроваджено надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада. Відповідно до цього повідомлялося, що навчальні заклади закриють на невизначений час. Без тепла залишаються житлові будинки, лікарні, дитячі садки та школи.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадій Зубко розкритикував О.Цибка за невирішення питання теплопостачання в місті ще влітку, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон, але пообіцяв сприяти у вирішенні проблеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА