13:56 26.11.2010

ЄБРР видiлив Українi кредит на EUR450 млн на облаштування пiд'їздiв до Києва

2 хв читати
ЄБРР видiлив Українi кредит на EUR450 млн на облаштування пiд'їздiв до Києва

Європейський банк реконструкцiї та розвитку (ЄБРР) надав Державнiй службi автомобiльних дорiг України ("Укравтодор") кредит у розмiрi EUR450 млн на облаштування автодорожнiх пiд'їздiв до Києва.

Як передає кореспондент агентства "Iнтерфакс-Україна", вiдповiдний договiр сторони пiдписали в Києвi в п'ятницю.

Договiр передбачає ставку за кредитом у розмiрi Libor +1%. Кредит надається на 15 рокiв з пiльговим перiодом чотири роки.

Загальна вартiсть проекту оцiнюється у EUR1,07 млрд. При цьому частка України у проектi становить EUR170 млн. Передбачається, що ще EUR450 млн видiлить Європейський iнвестицiйний банк (ЄIБ).

"На сьогоднi триває переговорний процес з ЄIБ. Пiдписання, найiмовiрнiше, вiдбудеться на початку наступного року", - повiдомив журналiстам перший заступник голови "Укравтодору" Євген Прусенко.

Як повiдомлялося, кредит передбачається видiлити двома траншами: перший - на реконструкцiю автодорiг М-06 i М-07 (Київ - Ковель - Ягодин), другий - М-01 (Київ - Чернiгiв - Новi Яриловичi), М-05 (Київ - Одеса ), Н-01 (Київ - Знам'янка), Р-02 (Київ - Iванкiв - Овруч) та розширення 24 км Житомирської окружної на M-06 з однiєї до двох смуг.

Ранiше у представництвi ЄБРР у Києвi зазначали, що в разi успiшного просування проекту кошти першого траншу можуть надiйти до країни ще цього року.

Ранiше ЄБРР уже надав Українi три кредити на реконструкцiю автошляху M-06 вiд Чопа до Києва завдовжки 824 км: домовленостi про першi двi позики по EUR175 млн були пiдписанi у 2000 i 2005 роках, про третю на EUR200 млн - у груднi 2006 року. Нинi тривають роботи на дiлянках вiд Бродiв до Рiвного, на Рiвненськiй окружнiй, вiд Рiвного до Житомира, а також на розв'язках M-06 з Житомирської окружної. Роботи з реконструкцiї дiлянки вiд Житомира до Києва завдовжки 128 км ще не проводилися.

ЄБРР є найбiльшим фiнансовим iнвестором в Україну. За даними на 1 сiчня 2010 року, вiн узяв зобов'язання щодо надання iнвестицiй на суму EUR4,8 млрд у рамках 194 проектiв. Крiм того, банк заявив, що зберiгає плани щодо iнвестування в Україну у 2010 роцi на рiвнi 2009 року (EUR1,1 млрд).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу в Сумській області загинула жінка, поранено її онуку

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі вибіркові перевірки

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА