16:53 14.11.2018

США можуть програти війну Китаю або Росії

2 хв читати
США можуть програти війну Китаю або Росії

 Військова перевага Америки "зменшилася до небезпечного рівня", що призвело до "кризи національної безпеки", йдеться в експертній доповіді, переданій конгресу США.

"Збройні сили США можуть зазнати неприйнятно високих втрат у живій силі і втрат найважливіших капітальних активів у своєму наступному конфлікті, - йдеться в доповіді, підготовленій комісією зв стратегії національної оборони на замовлення конгресу, - Збройні сили прагнутимуть перемогти, але, можливо, програють війну проти Китаю або Росії".

При цьому в доповіді комісії, створеної за рішенням конгресу в 2017 році, зазначається, що Сполучені Штати не зможуть одночасно боротися на двох або більше фронтах.

Крім того, автори доповіді зазначають, що територія самих США може зазнавати ударів і кібератак у той час, коли їхні Збройні сили прагнутимуть перемогти противника за кордоном. "Американську військову перевагу вже не гарантовано, а наслідки для американських інтересів і американської безпеки серйозні", - наголошується в доповіді.

Зазначається також, що, незважаючи на рекордний оборонний бюджет США в розмірі $716 млрд, учетверо більший від китайського і удесятеро більший від російського, зусилля із перетворення Збройних сил з тим, щоб мати можливість протистояти нинішнім загрозам, не забезпечені достатньою мірою ресурсами і фінансовими засобами.

У доповіді висловлюють занепокоєння щодо різниці між витратами Америки на підтримку ядерного потенціалу та її потенційних супротивників.

"Терміново необхідно раціоналізувати і модернізувати інфраструктуру забезпечення ядерних сил, зокрема національні лабораторії та мережу ядерного командування, контролю та зв'язку", - зазначають автори.

До складу комісії, яка готувала доповідь, увійшли призначені самим же конгресом США 12 експертів. Її співголовами є колишній заступник міністра оборони з питань політики з 2005 до 2009 року і колишній посол Ерік Едельман і адмірал у відставці Гері Ругхед, який був начальником штабу ВМС США з 2007 до 2011 року.

Підготовка цієї доповіді є вимогою конгресу. І, як зазначають американські ЗМІ, документ, замовлений конгресом і підготовлений заснованою ним же комісією, неминуче буде покладено в основу дебатів законодавців, коли почнеться обговорення бюджету на наступний фінансовий рік.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА