20:51 14.11.2018

Кінопремію Європарламенту здобув фільм "Жінка на війні"

1 хв читати
Кінопремію Європарламенту здобув фільм "Жінка на війні"

Кінопремію LUX 2018 року виграв фільм спільного виробництва Ісландії, Франції та України "Жінка на війні" режисера Бенедикта Ерлінгсонна, оголосив у середу голова Європейського парламенту Антоніо Таяні.

"Від імені Європейського парламенту я хочу подякувати присутнім тут режисерам і сценаристам, а також усім, хто сприяв зйомкам цих фільмів і успіху премії LUX нинішнього року. Показуючи нам нові, індивідуальні точки зору на нашу Європу, ви сприяєте політичним дебатам, які відбуваються щодня в цьому інституті", - сказав А.Таяні на церемонії вручення премії в Європарламенті в Страсбурзі, звертаючись до трьох знімальних груп - фіналістів конкурсу.

Крім роботи Б.Ерлінгсонна, до фіналу вийшли фільми "Зворотний бік усього" режисера Міли Турайлич (Сербія, Франція, Катар), і "Стікс" Вольфганга Фішера (Німеччина, Австрія).

Премію LUX засновано у 2007 році з метою підтримки поширення європейської кінопродукції. Європарламент оплачує субтитрування трьох фільмів-фіналістів 24 офіційними мовами ЄС і виробництво цифрової копії для кожної держави-члена.

Фільм-лауреат буде адаптовано для людей із вадами слуху та слабозорих людей і отримає підтримку для просування на міжнародному кіноринку. Переможця обирають євродепутати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА