08:15 15.11.2018

Журналісти Fox News підтримали позов CNN проти адміністрації Трампа

2 хв читати
Журналісти Fox News підтримали позов CNN проти адміністрації Трампа

Керівництво американського телеканалу Fox News назвало правильним рішення CNN подати позов проти президента США Дональда Трампа і низки співробітників його адміністрації в зв'язку з позбавленням кореспондента Джима Акости акредитації в Білому домі.

"Fox News підтримує CNN у законній спробі телеканалу повернути акредитацію в Білому домі своєму журналісту", - йдеться в заяві глави Fox News Джея Воллеса.

За його словами, "допуски Секретної служби США для роботи в Білому домі ніколи не повинні застосовуватися в якості зброї".

Він зазначив, що Fox News не може "закрити очі на ворожий тон" з боку президента США. Воллес також підкреслив, що виступає за свободу преси.

Fox News, на відміну від CNN, вважається телеканалом, який підтримує політиків-консерваторів, Республіканську партію США, а також самого Трампа - нинішній американський лідер неодноразово давав інтерв'ю саме Fox News.

Федеральний суд США в середу проводить слухання за позовом, поданим телеканалом CNN проти президента країни і низки високопоставлених співробітників адміністрації.

У свою чергу прес-секретар Білого дому Сара Сандерс відкинула обвинувачення з боку CNN, заявивши, що вони зроблені, щоб "привернути увагу" і пообіцяла "рішуче захищатися" проти цього позову.

Крім Трампа, відповідачами виступають прес-секретар президента Сара Сандерс, глава апарату Білого дому Джон Келлі, заступник глави апарату з комунікацій Білл Шайн, директор секретної служби Джозеф Кленсі, а також неназваний співробітник секретної служби, який забрав акредитацію в Акости.

Минулого тижня адміністрація прийняла рішення про відкликання в Акости допуску до Білого дому. Перед цим на прес-конференції після проміжних виборів у США Акоста поставив президенту кілька питань поспіль. В одному з них журналіст розкритикував позицію президента щодо каравану мігрантів, який просувається до США , на що Трамп попросив Акосту дозволити йому керувати країною. Потім Акоста спробував задати нові питання, але Трамп перервав його, а у журналіста забрали мікрофон. Трамп назвав Акосту "грубою, жахливою людиною".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА