11:24 15.11.2018

Понад півсотні танків, БТР, бронеавтомобілів, ПТРК і мінометів передали ЗСУ підприємства ОПК

2 хв читати
Понад півсотні танків, БТР, бронеавтомобілів, ПТРК і мінометів передали ЗСУ підприємства ОПК

Підприємства держконцерну "Укроборонпром" та приватне підприємство "Українська бронетехніка" передали в четвер у Києві українським військовим понад 65 одиниць озброєння і військової техніки, зокрема танки, БТР, бронеавтомобілі й високоточні протитанкові ракетні комплекси.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Київський бронетанковий завод (входить до складу "Укроборонпрому") передав Збройним силам України три відновлені й модернізовані танки Т-72 і 5 БТР-3, виконавши свої зобов'язання перед Міністерством оборони з ремонту бронетехніки у 2018 році.

Підприємства "Укроборонпрому" також передали українським військовим 20 високоточних ПТРК "Стугна-П" і 30 "Корсарів" від ДККБ "Луч", а також мобільну РЛС кругового огляду "Дельта", розроблену й виготовлену ДП НДІ радіолокаційних систем "Квант-Радіолокація".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Українська бронетехніка" передало військовим шість спеціалізованих броньованих автомобілів, а також п'ять 82-мм переносних мінометів "УПІК-82" української розробки.

"Сьогодні ми передаємо Збройним силам, Національній гвардії модернізовані танки Т-72, які отримали нові можливості для реалізації складних бойових завдань... Доведено до високого рівня якість ведення вогню - автоматично, прицільно. Ми сьогодні передаємо надточні, ефективно вражаючі цілі протитанкові ракетні комплекси "Стугна-П", "Корсар", які відомі і за межами нашої держави...", - зазначив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов під час передання військової техніки.

За словами секретаря РНБО, техніка та озброєння "відразу піде до сектора проведення Операції об'єднаних сил", а кілька одиниць бронетехніки буде направлено до військових навчальних закладів.

Як повідомили в прес-службі ДК "Укроборонпром", підприємства концерну за дев’ять місяців 2018 року передали українським військовим понад 3,5 тис. одиниць озброєння і військової техніки.

О.Турчинов також зазначив, що частка приватних структур у виконанні державного оборонного замовлення зростає.

"Новий український полегшений 82-мм міномет, зроблений із використанням сучасних сплавів, забезпечує точне ведення вогню на велику віддаленість. І все це виробництво недержавних підприємств", - сказав він.

За словами секретаря РНБО, "кожна одиниця українського озброєння, нової військової техніки зміцнює обороноздатність нашої країни, робить нас сильнішими, наближаючи нашу перемогу. Озброєння нашої армії, всіх силових структур, сучасною військовою технікою та зброєю - наша адекватна відповідь на істерію та системні провокації Російської Федерації проти України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА