12:42 15.11.2018

На відеозаписі з київської синагоги зафіксовано співробітників іншого правоохоронного органу

2 хв читати

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявляє, що не веде спостереження за центральною синагогою Києва, а на відеозаписі з синагоги, яке раніше було поширено в інтернеті, зафіксовано співробітників іншого українського правоохоронного органу.

"Цього тижня низка інтернет-ресурсів оприлюднила відео, на якому нібито зафіксовано "стеження агентів НАБУ за синагогою у м. Києві". Для уникнення будь-яких спекуляцій та подальшого поширення спотвореної недостовірної інформації Національне бюро заявляє, що візуального спостереження за будівлею не здійснювало, жодних пристроїв для прихованого зняття інформації у приміщенні центральної синагоги м. Києва не встановлювало", - йдеться в повідомленні на сайті НАБУ в четвер.

У Нацбюро зазначили, що вивчили відеозапис, оприлюднений в інтернеті, та встановили, кого саме зафіксовано на ньому.

"Особи, яких ЗМІ назвали "агентами НАБУ", виявилися співробітниками іншого українського правоохоронного органу. Для збереження довіри до правоохоронної системи України бюро не називатиме, до якого саме органу належать ці особи", - йдеться в повідомленні.

Нацбюро вимагає спростувати інформацію про причетність НАБУ до так званого спостереження за синагогою і тиск на єврейську громаду Києва.

"Національне бюро не заперечуватиме проти зустрічі з представниками синагоги для обговорення ситуації, що склалася", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 30 жовтня 2018 року єврейська громада м. Києва звинуватила НАБУ в незаконному стеженні, здійснюваному в жовтні за центральної синагогою та вірянами.

У заяві головного рабина України та Києва Моше Реувена Асмана, оприлюдненій 30 жовтня на сайті Єврейської громади Києва, зокрема, зазначено, що в жовтні служба безпеки громади виявила осіб, які "професійно здійснювали приховане спостереження" за центральною синагогою на вул. Шота Руставелі та вірянами. Крім того, за їхньою інформацією, для стеження використовували автомобілі з підробленими номерними транспортними знаками. Під час перевірки синагоги виявлено "несанкціоновані пристрої зняття інформації". За даними джерел Єврейської громади, ідентифіковано деяких людей, що здійснювали стеження, як таких, що причетні до НАБУ.

У свою чергу в НАБУ заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Інформація про те, що буцімто Національне бюро здійснює незаконні слідчі дії щодо Єврейської громади Києва, не відповідає дійсності. Жодних пристроїв для прихованого зняття інформації у приміщенні центральної синагоги міста Києва Національне бюро не встановлювало, візуального спостереження за будівлею не здійснювало", - йдеться в повідомленні НАБУ на його сторінці у Facebook.

У бюро наголосили, що у фокусі його розслідувань - діяльність вищих посадових осіб у державній владі безвідносно до їхньої належності до релігійних чи будь-яких інших громад.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА