15:27 15.11.2018

ГПУ передала в управління АРМА дві автівки Курченка, що були оформлені на підставних осіб

3 хв читати
ГПУ передала в управління АРМА дві автівки Курченка, що були оформлені на підставних осіб

Генеральна прокуратура України за рішенням суду передала в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) дві елітних автівки українського бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

"Зараз заарештовані і передані до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів два елітних транспортні засоби - броньований автомобіль BMW 760i і Aston Martin Rapide, - що належать підозрюваному К., які були оформлені на підставних осіб", - повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

У свою чергу заступник генпрокурора України Євген Єнін на сторінці у Facebook повідомив, що автомобілі були передані в АРМА на підставі рішення суду.

У коментарі до мого повідомлення в соцмережі Є.Енін зазначив, що "відомий на всю країну К." є підозрюваним. "Нещодавно отримали дозвіл суду на заочку (заочне засудження - ІФ), скоро починаємо знайомство і до суду", - додав він.

У Генпрокуратурі не називають імені підозрюваного, однак, як розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних колах, йдеться про бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Як повідомлялося, 7 березня 2018 року Печерський районний суд Києва, задовольнивши клопотання Генпрокуратури України, надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою бізнесмена С.Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

С.Курченку інкримінуюють 10 епізодів злочинної діяльності.

Завдані злочинною організацією збитки, активним учасником якої є Курченко С.В., сягають понад 14 млрд грн.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що вже в поточному 2018 року розпочнуться заочні судові процеси над колишніми високопоставленими керівниками держави часів президентства Віктора Януковича, а також над С.Курченком. Він зазначив, що очікує у ній рішення суду з січня 2017 року. "Ми сподіваємося отримати відповідь від суду (про можливість заочного засудження - ІФ), це надасть нам можливість передачі в суд по суті і цієї справи", - сказав генпрокурор.

Прокуратура Одеської області 30 травня 2017 року погодила і направила С.Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Генеральна прокуратура України від 29 червня 2017 року повідомила, що склала письмове повідомлення про підозру С.Курченку і направила його за місцем його реєстрації.

Згідно з повідомленням, С.Курченко підозрюється в створенні, забезпеченні діяльності і керівництві злочинної організації, метою якої було здійснення тяжких і особливо тяжких злочинів та участі у злочинах зазначеної організації в період з січня 2010 року до лютого 2014 року.

Обвинувачення стосується злочинного заволодіння майном державних і приватних організацій (Національного банку України, ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укргазвидобування". ПАТ "Реал Банк", ПАТ "Брокбізнесбанк" та інших) шляхом зловживань повноваженнями посадових осіб та службового підроблення документів з подальшим відмиванням доходів , отриманих злочинним шляхом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА