16:19 15.11.2018

У центрі Києва розставили порожні стільці в рамках акції, присвяченої українським політв'язням у РФ, Криму та ОРДЛО

1 хв читати

На Михайлівській площі в центрі Києва відбулася акція "Порожні стільці", присвячена українським політв'язням, яких утримують у Росії, окупованому Криму та в непідконтрольних Києву окремих районах Донецької та Луганської областей.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на Михайлівській площі розмістили 100 стільців, на кожному з яких прикріпили табличку з ім'ям одного з українців, яких тримають у в'язницях ОРДЛО та РФ.

В акції взяли участь перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джаппарова, дочка засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка Юлія, актриси Ірма Вітовська-Ванца, Римма Зюбіна, журналіст Андрій Куликов.

Учасники заходу розповіли історії кількох заручників, а завершили акцію, символічно зачитавши поіменно весь список утримуваних українців в ОРДЛО, Криму та РФ.

"Ця акція про те, що людська трагедія не повинна перетворюватися на порожню статистику. Ми сьогодні розповіли лише шість історій. На жаль, за часом ми не можемо розповісти про всі історії. Про деяких небезпечно згадувати, а про деяких ми не знаємо", - сказала голова громадської організації "Центр громадянських свобод" Олександра Матвійчук.

"Ми сподіваємося, що ці стільці заповняться людьми, а не їхніми табличками", - додала вона.

Організаторами акції виступили Центр громадянських свобод та Український ПЕН-клуб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА