18:28 15.11.2018

Україна заарештувала і ввела санкції на 15 суден

2 хв читати
Україна заарештувала і ввела санкції на 15 суден

Україна заарештувала або ввела інші обмеження щодо 15 іноземних суден, які заходили в закриті порти анексованого РФ Криму, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олега Слободяна.

"Якщо вони (суду - ІФ) потрапляють в нашу морську економічну зону або заходять в українські порти, ми вживаємо заходів, щоб обмежити їх подальше переміщення. Уже на 15 судів накладено арешт або інші обмеження. Це все судна, які порушили законодавство України, відвідуючи порти Криму ", - сказав О.Слободян в ефірі "Радіо Крим.Реалії".

Представник Держприкордонслужби України зазначив, що в порти анексованого Криму зайшли понад 940 іноземних суден, і значну частину з них становлять російські судна, які обслуговують закриті порти.

"Іноземних суден, що заходять у порти Криму, не так багато, тому що діють санкції. Судновласники хвилюються за свою репутацію - не поспішають приймати запрошення від місцевої окупаційної влади", - зазначив О.Слободян.

Як повідомлялося, морські порти, розташовані на території АРК (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта) закриті розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.04.2014 № 578-р "Деякі питання функціонування морського і річкового транспорту" і відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014 р № 255 "Про закриття морських портів".

На початку листопада Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомило, що в порти анексованого Криму з 1 по 31 жовтня зафіксовано заходи 20 танкерів і вантажних суден-порушників. 19 судів були під прапором РФ, один - під прапором Сирії. Загалом ці судна здійснили 45 заходів у порти Севастополя та Керчі.

Крім того, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії та Керчі, використовуваних для стоянки, зафіксовано п'ять судів, серед яких чотири - під прапорами РФ, одне - під прапором Коморських островів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА