18:53 15.11.2018

У ГПУ підтвердили затримання та арешт снайпера, що стріляв в активістів Майдану

2 хв читати
У ГПУ підтвердили затримання та арешт снайпера, що стріляв в активістів Майдану

У рамках розслідування кримінальної справи про розстріли учасників мирних акцій у центрі Києва взимку 2014 року затримано та заарештовано снайпера, який служив тоді у внутрішніх військах, але був звільнений із правоохоронних органів у 2016 році, підтвердив начальник слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

В ефірі телеканалу "112.Україна" він розповів, що затриманого підозрюють у вчиненні вбивства 20 лютого 2014 року спільно з тодішніми беркутівцями. При цьому С.Горбатюк зазначив, що на момент затримання цей чоловік уже не працював у правоохоронних органах (із 2016 року). Нині він перебуває в СІЗО, суд ухвалив рішення про його арешт.

Відповідаючи на запитання щодо розшуку інших підозрюваних у розстрілах активістів, С.Горбатюк сказав, що стосовно подій 20 лютого 2014 року в розшуку перебуває 21 людина, підозрювана у вчиненні вбивств, а також шість організаторів.

Раніше джерело, наближене до розслідування, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що у рамках розслідування кримінальної справи про розстріли учасників Євромайдану взимку 2014 року затримано та заарештовано снайпера, звільненого з правоохоронних органів. За словами співрозмовника агентства, підозрюваний був снайпером спецпідрозділу "Омега" і був звільнений із правоохоронних органів у 2015 році.

У Нацгвардії України заявили, що жодного із діючих снайперів НГУ не затримано за підозрою в розстрілах активістів Майдану.

"У Національній гвардії України перевірили інформацію, опубліковану в засобах масової інформації, щодо затримання нібито діючого снайпера Національної гвардії України, який, за версією ЗМІ, вистрілив зі своєї снайперської гвинтівки "ТS.М308", оснащеної оптичним прицілом, в активіста Євромайдану, театрального режисера Олександра Храпаченка", - йдеться в повідомленні прес-служби НГУ на сторінці у Facebook.

За результатами перевірки в Нацгвардії повідомили, що станом на 16:30 15 листопада жоден діючий снайпер, який проходить службу в Національній гвардії України, не був затриманий правоохоронними органами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА