19:15 15.11.2018

У Києві викрито банду, яка здійснила напади з підпалами на "Київміськбуд", лідер ОЗУ - громадянин РФ

2 хв читати
У Києві викрито банду, яка здійснила напади з підпалами на "Київміськбуд", лідер ОЗУ - громадянин РФ

Правоохоронці викрили організоване злочинне угруповання, яке підозрюють у скоєнні низки резонансних злочинів у Києві, в тому числі в нападах на будівлю ПрАТ "Холдингова компанія (ХК) "Київміськбуд".

Як повідомила в четвер прес-служба прокуратури Києва, затримані члени банди, які обґрунтовано підозрюються в скоєнні мінімум 8 резонансних злочинів, у тому числі з використанням реактивної протитанкової зброї, а також у незаконному постачанні і збуті боєприпасів і вибухових речовин.

До складу угруповання входили вісім осіб віком від 21 до 46 років, з навичками поводження зі зброєю або з досвідом військової служби.

Слідство встановило, що в квітні 2018 року ОЗУ здійснило напади на приміщення "Київміськбуду", а саме навмисний підпал і обстріл з реактивного протитанкового гранатомета (РПГ).

Окрім того, члени банди упродовж червня-жовтня на замовлення невстановлених осіб здійснили масштабні підпали торгових павільйонів на вул.Декабристів і Срібнокільській, підпал 6 автомобілів на проспекті П.Григоренка і елітного автомобіля на бульварі Лесі Українки. Учасникам банди також інкримінується участь у рейдерському захопленні приватного підприємства, вчиненого на замовлення фізичної особи.

Слідство також зібрало докази причетності організатора та інших членів ОЗУ до незаконного переміщення із зони проведення операції Об'єднаних сил РПГ різних модифікацій для подальшого збуту. Реалізація боєприпасів відбувалася шляхом облаштування "закладок" у лісопосадці на території однієї з областей (за даними СБУ - в Запорізькій області). Задокументовано факт збуту десяти РПГ-22 і РПГ-26.

Вісім учасників банди, в тому числі організатор, затримані. Під час обшуків вилучено автоматичну вогнепальну зброю, 5 пістолетів, глушники до вогнепальної зброї, приціли, велику кількість набоїв, засоби зв'язку, банківські картки, наркотичні речовини та інші речові докази.

Усім фігурантам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 257 КК України (бандитизм), їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У свою чергу, прес-центр Служби безпеки України повідомив про те, що лідером угруповання є громадянин РФ, задокументовано продаж ним клієнтам десяти гранатометів РПГ-26 і семи РПГ-22.

За даними СБУ, у організатора ОЗУ виявлено гроші, отримані від продажу зброї, боєприпасів, глушників, майже 10 кг марихуани та посвідчення співробітника поліції, видане на іншу особу.

Спецслужба поінформувала, що кримінальне провадження розслідується за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ст. 257 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА