20:55 15.11.2018

Суд дозволив заочне розслідування справи українця, причетного до обстрілу Попасної на Луганщині в 2015 році

2 хв читати
Суд дозволив заочне розслідування справи українця, причетного до обстрілу Попасної на Луганщині в 2015 році

Сєвєродонецький міський суд Луганської області надав дозвіл на проведення спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно громадянина України, який керував підрозділом управління артилерії в структурі терористичної організації "ЛНР" і був причетний до обстрілу м. Попасної в 2015 році.

"Слідчий суддя Сєвєродонецького міського суду Луганської області 13.11.2018 задовольнив клопотання прокурора... Генеральної прокуратури України і надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно громадянина України, який виконував функції так званого керівника артилерійського підрозділу "6 окремого мотострілецького козачого полку ім. Платова 2-го армійського корпусу народної міліції", що входить до складу незаконного збройного формування в структурі терористичної організації "ЛНР", підозрюваного у вчиненні особливо тяжких злочинів", - повідомила прес-служба Генпрокуратури України в четвер.

Кримінальне провадження розслідують за ч. ч. 2, 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних військових дій), ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що цей чоловік, діючи в змові з керівниками терористичної організації "ЛНР", представниками влади Російської Федерації та Збройних сил РФ й іншими особами, з метою залякування цивільного населення та формування у нього негативної думки про державну владу України в січні-серпні 2015 року, достовірно знаючи, що на території Попасної та Попаснянського району немає військовослужбовців Збройних сил та інших військових формувань України, задіяних у проведенні АТО, отримував і надавав вказівки членам підпорядкованих йому артилерійських підрозділів про здійснення артобстрілів по цивільному населенню та об'єктах цивільної інфраструктури.

"Зазначені злочинні дії призвели до тяжких наслідків: загибелі та поранення 41 цивільної особи, пошкодження та руйнування 62 домогосподарств", - йдеться в повідомленні.

Нині в цьому кримінальному провадженні Генпрокуратура повідомила про підозру шістьом учасникам підрозділу, стосовно трьох підозрюваних отримано дозвіл слідчого судді на здійснення спеціального досудового розслідування.

Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, які причетні до вчинення зазначених кримінальних правопорушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА