07:34 16.11.2018

НАСА повідомило про чергове перенесення старту американської "вантажівки" до МКС через негоду

2 хв читати
НАСА повідомило про чергове перенесення старту американської "вантажівки" до МКС через негоду

Запуск американської ракети-носія "Антарес" (Antares) з вантажним космічним кораблем "Сигнус" (Cygnus) до Міжнародної космічної станції (МКС) перенесений на 17 листопада через негоду, що зберігається поблизу космодрому Воллопс, повідомило в четвер Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (НАСА).

Це вже другий перенос запуску, який спочатку планувався на четвер, а потім на п'ятницю.

"Прийнято рішення почекати ще один день для запуску після оцінки несприятливих погодних умов, що зберігаються, в тому числі через сильні вітри в п'ятницю вранці, - йдеться в повідомленні. - Прогноз на суботу значно покращився, ймовірність несприятливих погодних умов, які можуть перешкодити здійсненню запуску , становить менше п'яти відсотків".

У середу представники НАСА повідомили, що запланований на 15 листопада старт через щільну низьку хмарність, вітер і сильний дощ перенесений на п'ятницю. Однак 16 листопада біля космодрому продовжиться дощ, хоча і меншої інтенсивності, а також сильний північно-західний вітер зі швидкістю 40-48 км на годину і поривами до 56 км на годину.

"Погодні умови виглядають цілком сприятливими для проведення пуску в суботу, - повідомило раніше в четвер НАСА. - Вітер ослабне і в основному буде ясне небо".

Напередодні запуску до МКС американську ракету-носій з "вантажівкою" у вівторок вже було встановлено на стартовому майданчику на космодромі Воллопс. Спеціальний поїзд доставив ракету з цеху горизонтальної збірки до розташованого в півтора кілометрах від нього стартового столу.

Космодром Воллопс розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

Запуск здійснюється в рамках комерційного контракту НАСА з корпорацією "Нортроп Грумман", якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель. "Сигнус" має доставити на МКС близько 3,4 тонн вантажу, в тому числі продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень. Це буде десятий політ американської космічного вантажівки даного типу до МКС, починаючи з 2013 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА