10:05 16.11.2018

На Закарпатті контрабандист збив автомобілем начальника прикордонного відділ

2 хв читати
На Закарпатті контрабандист збив автомобілем начальника прикордонного відділ

Офіцера Державної прикордонної служби України, начальника прикордонного відділу "Ділове" в Закарпатській області госпіталізували до реанімації у важкому стані, зараз він перебуває в комі після наїзду на нього автомобіля під керуванням невідомої особи, причетної до здійснення контрабанди через українсько-румунський кордон.

"Контрабандисти через зрив своєї оборудки автомобілем збили прикордонника... відділу "Ділове" Мукачівського загону. Нині військовослужбовець перебуває в комі. У зв'язку з такими діями порушників Державна прикордонна служба України переходить виключно на посилений варіант охорони державного кордону, при цьому для збереження життя військовослужбовців персонал відомства в межах чинного законодавства застосовуватиме зброю", - повідомляє прес-служба Держприкордонслужби в п'ятницю.

За даними відомства, співробітники Держприкордонслужби викрили разом із прикордонниками Румунії в четвер пізно ввечері злочинні дії контрабандистів. Під час спільних дій на території Румунії було затримано двох осіб та десять пакунків тютюнових виробів, а на українській території тривав пошук інших причетних до оборудки осіб.

"Незабаром біля річки Тиса, якою проходить держкордон, прикордонники затримали чоловіка в гідрокостюмі. Документів при собі він не мав, однак при ньому виявили велику суму коштів, які він, ймовірно, отримав за здійснення незаконної оборудки. Під час первинного з'ясування обставин, опитування затриманого та вилучення коштів на начальника відділу "Ділове" інша невідома особа здійснила наїзд автомобілем марки "Ауді". У результаті наїзду офіцер-прикордонник отримав важкі травми", - йдеться в повідомленні.

Прикордонника доправили в реанімаційне відділення, де йому невідкладно провели операцію. Нині його стан оцінюється як важкий.

Автомобіль, яким було здійснено наїзд на прикордонника, затримали, проте сам водій з місця злочину втік, його особу попередньо вже встановлено, триває його пошук спільно зі співробітниками Національної поліції. "Дії водія підпадають під ознаки правопорушення за ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо співробітника правоохоронного органу)", - зазначають у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА