11:20 16.11.2018

Україна отримала реальний шанс забезпечити єдність судової практики завдяки роботі нового Верховного Суду - Філатов

2 хв читати
Україна отримала реальний шанс забезпечити єдність судової практики завдяки роботі нового Верховного Суду - Філатов

 Новий Верховний Суд демонструє роботу іншої якості, в України є можливість забезпечити єдність судової практики, зазначає заступник голови адміністрації президента, координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов.

Виступаючи в п'ятницю в Києві під час VII Судового форуму "Судова система: глобальна та національна трансформація", О.Філатов зазначив, що реформа судової системи в Україні перебуває в активній стадії. "Є три головних опори, на яких має будуватися ця будівля (українського правосуддя). Перша - то Верховний Суд. У нас нарешті є єдиний Верховний Суд, який є єдиною касаційною інстанцією", - наголосив заступник голови АП.

За словами О.Філатова, Верховний Суд уже демонструє нову якість роботи, відмінну від тої, яка була притаманна старому Верховному Суду України.

Зазначаючи, що новій касаційній інстанції все ще належить виконати дуже багато роботи в процесі становлення, заступник голови АП сказав: "У нас наразі є реальний шанс забезпечити єдність судової практики".

Другою опорою будівлі українського правосуддя, за словами О.Філатова, є конституційний і законодавчий баланс незалежності суддів і їхньої відповідальності. Він пояснив, що за умов, які зводять до мінімуму можливість тиску на суддів, "немає ефекту корпоративної безкарності".

Третя складова системи правосуддя, за словами заступника голови АП, полягає в єдності підходу до роботи суду, адвокатури та прокуратури.

"Якість будівлі правосуддя, яку ми будуємо, залежить не лише від архітектури, а й від матеріалу. А матеріал - це люди", - сказав він. У цьому контексті О.Філатов звернув увагу на важливість якісного підбору кадрів для нових судових інстанцій, оскільки від цього безпосередньо залежить результат судової реформи в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА