11:40 16.11.2018

Колишній в. о. голови ДФС Продан знову не з’явився до САП

2 хв читати
Колишній в. о. голови ДФС Продан знову не з’явився до САП

 Колишній виконувач обов'язків голови Державної фіскальної служби (ДФС) України Мирослав Продан укотре не прибув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для проведення слідчих і процесуальних дій, тепер його викликають на 20 листопада.

Як повідомляється на сторінці САП у Facebook у п'ятницю, М.Продана двічі викликали до прокуратури – 8 і 15 листопада, але він не з’явився і не надав підтверджувальних документів про причини нез'явлення.

"Опубліковані в соціальній мережі заяви про перебування за кордоном на лікуванні не знайшли свого підтвердження у передбачений кримінальним процесуальним законом спосіб. Незважаючи на виклики та запити прокурорів, суб'єкт та його захисники дотепер не повідомили ні місце (адресу) перебування, ні назву медичного закладу, де, згідно з інформацією із соцмережі, він перебуває на лікуванні", - уточнили в САП.

15 листопада прокурор САП склав і підписав письмове повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України, забезпечено вручення цього повідомлення способом, передбаченим КПК України для вручення повідомлень.

У прокуратурі зазначили, що колишнього в. о. голови ДФС підозрюють у придбанні за час роботи на посаді з липня 2016 по червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об'єктів нерухомого майна і транспортних засобів. Для приховання дійсного власника реєстрація права власності здійснювалася на близьку людину.

За інформацією САП, серед придбаних об'єктів: дві квартири в елітній столичній новобудові (вартістю 6,7 млн грн), два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн, три автомобілі представницького класу загальною вартістю 3,4 млн грн.

Слідство також перевіряє причетність М.Продана до придбання інших об'єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.

Прокурори САП у п'ятницю викликали екс-керівника ДФС для проведення слідчих і процесуальних дій на 10:00 20 листопада.

САП викликала М.Продана на 15 листопада для проведення слідчих та/або процесуальних дій у кримінальному провадженні, відкритому 29 серпня цього року. За словами екс-голови ДФС, він отримав повідомлення про виклик по вайберу від САП 7 листопада, тоді як поїхав за кордон 5 листопада, а в САП зазначали, що надіслали повістку 2 листопада.

М.Продан заявив про законні підстави свого виїзду за кордон на лікування до Німеччини через Молдову і про готовність спілкуватися зі слідством у режимі відеоконференції або після повернення в Україну після лікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА