13:28 16.11.2018

Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні може бути відкрито в 2019 році - голова УІНП

2 хв читати
Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні може бути відкрито в 2019 році - голова УІНП

 Керівник Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В’ятрович висловив сподівання, що вже в 2019 році вдасться відкрити Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні.

"Очевидно, що одним із найважливіших напрямів роботи самого музею є створення меморіалу, фізичне створення цього музею. Ми переконані, що ті кроки, які зроблені командою музею, наближають нас до того, щоб уже наступного року ми говорили про відкриття меморіалу", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

У свою чергу генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - музею Революції гідності Ігор Пошивайло поінформував, що, за інформацією управління спецрозслідувань Генпрокуратури України, слідству необхідно щонайменше 16 днів для проведення слідчих дій на ділянці, після чого будівельні роботи буде відновлено.

"Зараз йдеться лише про перший етап втілення в життя результатів конкурсу в номінації - створенні меморіалу Героїв Небесної сотні на колишній вул. Інститутській.... Музей, який був визначений замовником, майже готовий до будівельних робіт. Днями відбувся тендер. За інформацією Генпрокуратури, для завершення слідства їм необхідно щонайменше 16 днів. Думаю, ми встигнемо, якщо слідство розпочнеться вчасно", - пояснив він.

Як повідомлялося, в липні цього року заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська скасувала постанову прокурора департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури про заборону на будівництво "Музею Революції гідності" на вул. Інститутській у Києві. Вона заявила, що до початку будівельних робіт буде проведено слідчий експеримент у "майданівській справі", але це не завадить зведенню комплексу.

Генпрокуратура, у свою чергу, повідомила, що скасування цієї постанови не перешкоджає проведенню слідчого експерименту в кримінальному провадженні, досудове розслідування в якому триває з 2013 року, але в межах і способом, визначеними законом. Згідно з постановою, заборонялося змінювати обстановку на вул. Інститутській на ділянці від майдану Незалежності до перехрестя з вул. Банковою й рекомендовано утриматися від надання дозволів на такі роботи. Заборонялися зміна рельєфу місцевості, будівництво або знесення будь-яких будівель і МАФів, висаджування і знищення зелених насаджень, установлення та демонтаж стовпів, електроопор, рекламних конструкцій.

У жовтні начальник слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що КМДА ігнорує прохання слідства про перенесення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні, через що гальмується проведення слідчих експериментів у "майданівських справах". Він також повідомив, що слідство звернулося до суду з проханням про арешт ділянки в Києві, де проводяться слідчі експерименти, до їх закінчення. За словами С.Горбатюка, слідству необхідно щонайменше 16 днів для проведення слідчого експерименту за умови, якщо нічого не заважатиме.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА