18:32 16.11.2018

СБУ затримала завербованого ФСБ РФ кілера під час підготовки до вбивства херсонського активіста

2 хв читати
СБУ затримала завербованого ФСБ РФ кілера під час підготовки до вбивства херсонського активіста

Співробітники Служби безпеки України затримали в Києві чоловіка, завербованого ФСБ Росії для вбивства українських громадських активістів для дестабілізації ситуації в країні напередодні майбутніх президентських виборів.

"Наші контррозвідники встановили, що спецслужби країни-агресора планували здійснити в Україні низку терористичних актів, спрямованих проти відомих громадських активістів. Для цієї мети ФСБ завербувала переселенку з Донбасу, яка і підшукала виконавця. В обмін на отримання бажаного російського паспорта жінка запропонувала на роль кілера свого колишнього чоловіка. Тариф на вбивство становив тисячу доларів, і першою жертвою мав бути один із керівників обласної політичної організації Херсона. І спецслужбу РФ очікувало фіаско", - йдеться в оприлюдненому в п'ятницю прес-центром СБУ повідомленні.

Завдяки спецоперації правоохоронців цьому злочину вдалося перешкодити. Оскільки виконавець перебував під пильною увагою співробітників спецслужби, його відстежили і замінили бойові патрони на холості, спрацювавши на випередження, як і в ситуації з імітацією вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка. Українські правоохоронці продовжили контролювати подальші дії кілера для підтвердження його зв'язків з ФСБ.

"Неприємність" з першим вбивством не зупинила планів "компетентних органів РФ", і кілер отримав у Москві нове завдання на ліквідацію ще одного лідера херсонської громадської організації. Під час підготовки до цього злочину правоохоронці затримали його в столиці. Зараз зловмисникові оголошено про підозру і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА