19:19 16.11.2018

Бельгія направить до Естонії сто одиниць бойової техніки

1 хв читати
Бельгія направить до Естонії сто одиниць бойової техніки

Бельгія направить до Естонії бойову маневрену частину для участі в діяльності дислокованої тут бойової групи НАТО, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі міністерства оборони Естонії.

Маневрена бронечастина в складі близько 200 військовослужбовців пробуде в Естонії п'ять місяців, після чого їх змінять французи.

Як заявив міністр оборони Естонії Юрі Луйк (Juri Luik), рішення бельгійського уряду направити свої підрозділи в Естонію показує, що і малі держави можуть вносити рівний внесок у безпеку країн НАТО.

"Будучи невеликими державами, ми краще розуміємо своє значення безпеки, так як наша загальна безпека залежить від діяльності НАТО в цілому", - сказав Ю.Луйк.

У складі частини сто одиниць бойової техніки, в тому числі 35 бойових машин піхоти і БМП і 65 машин підтримки, протитанкові ракети SPIKE і 120-мм міномети. Частина буде посилена групою саперів і групою бойової підтримки.

Перші бельгійські військовослужбовці прибудуть до Естонії в грудні. Основні сили прибудуть до Естонії з Литви, зробивши моторизований перехід через три Балтійські країни. Дорогою вони робитимуть зупинки, щоб жителі Естонії змогли ознайомитися з їх діяльністю і озброєнням.

Навесні бельгійці та французи візьмуть участь у великих навчаннях "Весняний шторм".

Бойову батальйонну групу НАТО, до якої увіллються бельгійці, в складі близько 1200 чоловік, розміщено в Естонії на підставі рішення саміту НАТО у Варшаві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА