19:29 16.11.2018

Українські підрозділи протидії наркозлочинності отримали від США новий автотранспорт та оснащення

3 хв читати
Українські підрозділи протидії наркозлочинності отримали від США новий автотранспорт та оснащення

Заступник глави дипломатичної місії США в Україні Памела Тремонт передала керівнику Національної поліції України Сергію Князєву техніку і 7 нових мікроавтобусів, повідомляє в п'ятницю прес-служба Нацполіції України.

"Крім того, 21 оперативник підрозділу отримав сертифікати про проходження поглибленого курсу з розслідування проваджень, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків. Ці курси для українських поліцейських провели інструктори Адміністрації із боротьби з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США", - йдеться в повідомленні.

За словами С.Князєва, незаконний обіг наркотиків є проблемою загальносвітового рівня. Водночас цей вид злочинів передбачає участь у ньому представників організованої злочинності. Отже, для ефективної боротьби з організованою злочинністю, окрім професійно підготовлених співробітників, потрібно мати значні матеріальні та технічні ресурси.

"Минулого року, завдяки спільним рішенням Нацполіції, а також, мабуть, найбільшої організації в світі з протидії наркотикам - DEA, ми підписали спільний меморандум про співпрацю та взаємодію. За підтримки іноземних колег реформований підрозділ із протидії наркозлочинності вже не лише освоює нову техніку , а й оперативники пройшли тренінги і навчання як в нашій державі, так і за кордоном", - зазначив він.

Глава відомства зазначив, що завдяки плідній співпраці з іноземними колегами українська поліція змогла досягти кращих за останнє п'ятиріччя результатів у протидії наркозлочинності. Так, за 9 місяців цього року поліцейські виявили 114 організованих груп, які збували наркозасобів із використанням Інтернет-мережі.

"Також ми викрили та ліквідували наркоканал з Індії. Він досить довго існував. Наркоділки постачали до України наркомісткі лікарські препарати, зокрема - трамадол. Поліція вилучила 160 кілограмів заборонених речовин", - наголосив С.Князєв.

Він додав, що завдяки плідній співпраці з Варшавським офісом DEA, а також з колегами з Туреччини українська поліція затримала кількох наркокур'єрів. Зловмисники намагалися ввезти наркотики на територію Української держави з Латинської Америки. Поліція знешкодила і затримала всіх учасників злочинного процесу - від організатора до наркокур'єра і вилучили 6 кг кокаїну.

"Ця позитивна робота, яка дуже потрібна нашому суспільству, стала можливою завдяки нашим іноземним партнерам, їхній підтримці - і не лише фінансовій, а також завдяки наданню високотехнологічних програм", - сказав голова Нацполіції України.

П.Тремонт привітала присутніх оперативників підрозділів протидії наркозлочинності з успішним завершенням навчання. Українські поліцейські пройшли поглиблений курс розслідування справ, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків.

Американський дипломат зазначила, що робота з протидії наркозлочинності важлива не лише для безпеки України, а також для безпеки інших країн, зокрема і для США.

"Сьогодні ми маємо можливість офіційно передати 7 нових мікроавтобусів, а також технічне обладнання для Департаменту з протидії наркозлочинності Нацполіції України. Цей транспорт є не лише інструментом, який допоможе вам ефективно працювати в сфері протидії наркозлочинності. Це також символ постійної і неухильної підтримки України і Національної поліції України Сполученими Штатами Америки", - сказала вона.

Перший заступник глави Нацполіції В'ячеслава Аброськін подякував посольству США в Україні за дієву, постійну і системну підтримку відомства.

"Ми бачимо, що є вже позитивні результати роботи реформованого підрозділу протидії наркозлочинності. Я хочу подякувати Адміністрацію із боротьбі з незаконним обігом наркотиків США за співпрацю і саме підтримку підрозділу протидії наркозлочинності Нацполіції", - зазначив В.Аброськін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА