19:43 16.11.2018

На КПВВ "Новотроїцьке" затримано бойовика, який служив в "Оплоті"

2 хв читати
На КПВВ "Новотроїцьке" затримано бойовика, який служив в "Оплоті"

У Волноваському районі Донецької області на КПВВ "Новотроїцьке" правоохоронці затримали 31-річного жителя окупованої Макіївки з позивним "Спритний", який з 2014 року перебував у незаконних збройних формуваннях (НВФ), які воювали проти української армії на Донбасі.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Національної поліції, бойовик приїхав на КПВВ "Новотроїцьке" на зустріч зі знайомим і був викритий контррозвідкою Служби безпеки України в результаті спецоперації.

За даними слідчих поліції, чоловік вступив до лав НЗФ у вересні 2014 року. Він був зарахований водієм до бандформування "Оплот", у роті охорони. До його обов'язків входило здійснення внутрішньої охорони підрозділу і гарантування безпеки стратегічних об'єктів.

За три роки серед лав НЗФ чоловік змінив кілька військових підрозділів: "Оплот", "Фінансово-економічна поліція ДНР" і "Республіканська гвардія".

"За словами затриманого, участі в бойових діях він не брав, однак перебував у гарячих точках і в липні 2016 року дістав серйозне поранення біля Іловайська", - зазначено в повідомленні.

У 2017 році чоловік добровільно полишив лави бойовиків, за що тривалий зазнавав переслідувань і погроз з боку колишніх керівників НЗФ.

"Зараз екс-бойовик працює торговим агентом уДонецьку", - повідомили в поліції.

Українські правоохоронці порушили кримінальне провадження за ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

У поліції нагадали, що в разі добровільної здачі правоохоронцям після певної процедури перевірки на непричетність до тяжких злочинів учасники НЗФ отримують шанс на нормальне життя без притягнення до кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА