14:39 17.11.2018

Amnesty International Україна закликає поліцію і КМДА гарантувати безпеку Маршу пам'яті трансгендерних людей 18 листопада в столиці

2 хв читати
Amnesty International Україна закликає поліцію і КМДА гарантувати безпеку Маршу пам'яті трансгендерних людей 18 листопада в столиці

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International Україна закликає Національну поліцію в м. Києві та Київську міську державну адміністрацію (КМДА) гарантувати безпеку учасників Маршу до дня пам'яті трансгендерних людей, загиблих від насильства, який відбудеться 18 листопада в Києві.

"Марш до Дня пам'яті трансгендерних людей проводиться в Києві втретє. Однак цього року вперше учасники та учасниці зіткнулися з такою хвилею загроз від радикальних угруповань. Незважаючи на те, що заявлені радикальні організації неодноразово зривали заходи ЛГБТ-спільноти і застосовували насильство, ми сподіваємося, що правоохоронні органи виконають свій обов’язок і на найвищому рівні захистять право громадян на мирні зібрання", – йдеться в заяві Amnesty International Україна.

В організації висловлюють занепокоєння зростанням рівня насильства щодо учасників і зазначають, що упродовж останнього року сталося понад 50 нападів на ЛГБТ-активістів, антикорупційних активістів, журналістів, циганські сім'ї.

"В абсолютній більшості випадків, немає будь-якого ефективного розслідування", – наголошують в організації.

"Amnesty International закликає Національну поліцію м. Києва та КМДА докласти всіх зусиль, щоб гарантувати безпечне проведення заходу та забезпечити право громадян на мирний протест", – йдеться в повідомленні.

У Києві 18 листопада з 2016 року щорічно відбувається марш до Міжнародного дня пам'яті трансгендерних людей, загиблих від насильства. 20 листопада у світі відзначається Міжнародний день пам'яті трансгендерних людей, тобто таких, чиє самовідчуття не збігається зі статтю, приписаною їм при народженні. Цього дня згадують тих, хто загинув через ненависть і упередженість до проявів трансгендерності і гендерної неконформності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА