08:47 18.11.2018

У Запоріжжі місцеві жителі висадили 30 кленів на території міського парку

3 хв читати
У Запоріжжі місцеві жителі висадили 30 кленів на території міського парку

Жителі Запоріжжя висадили 30 кленів-яворів на території міського парку Яланського, який був знищений минулого літа фірмою орендарем, яка вирішила побудувати на місці півтисячі дерев торговий центр.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в суботу більше сотні запорожців взяли участь в імпровізованому суботнику з відродження парку Яланського, знищеного місцевою фірмою -орендарем в серпні 2018 р незважаючи на протести місцевої громади, і за мовчазної згоди влади Запоріжжя.

Учасники акції заявили, що організувалися самостійно, дізнавшись про акцію з соцмереж.

За їх словами, вони вирішили самостійно відродити знищений парк Яланського, не чекаючи судових вердиктів, "оскільки не можуть спостерігати байдужість міської влади Запоріжжя до беззаконня фірми-орендаря парку, яка в серпні вирубала понад 500 здорових дерев в екологічно неблагополучному Вознесенівському районі Запоріжжя".

Першим кроком запорожців до відродження парку, стала висадка на його території 30 кленів-яворів, які подарував Запоріжжю житель м.Біла Церква (Київська область), передавши саджанці через активістів Національного корпусу Запоріжжя.

"Почуття тільки радісні, тому що це відродження нашого парку. Той, хто його знищив, нехай йому соромно буде. Все залежить від народу. Якщо він буде стояти за своє, за свій соціальний парк, звичайно він збережеться. Міська влада, на жаль, не захищає в цьому питанні народ сьогодні, тому ми маємо встати на захист усього свого, народного"- заявив агентству учасник акції Вадим Вишинський.

Також, учасники суботника розповіли, що продовжать свою боротьбу за міський парк, і вже навесні висадять тут нові дерева.

Допомогу у створенні красивого і зручного для людей парку відпочинку учасникам акції надають місцеві волонтери -дендрологи.

"Однією висадкою дерев ми цей парк, звичайно, не відродимо. Тому ми виступаємо за те, щоб створити повноцінний проект реконструкції парку. Але сьогодні народ зробив перший крок до відродження цієї зеленої зони Запоріжжя" - зазначив активіст Максим Зайченко.

Як повідомлялося 7 серпня фірма -орендатор запорізького міського парку Яланського, всупереч протестам жителів Запоріжжя, вирубала близько 600 дерев, щоб побудувати тут торговий центр. З'ясувалося, що дозвіл на оренду міського парку, фірма отримала на підставі рішення Запорізької міської ради ще 10 років тому - 2008 року. 9 серпня обурені запорожці знесли будівельний паркан, зведений орендарем навколо парку, а також прогнали тітушек, які охороняли територію. Гілки від вирубаних паркових дерев городяни принесли до дверей мерії на знак протесту проти "байдужості міської влади до знищення міського парку, який є однією з нечисленних зелених зон в екологічно неблагополучному Запоріжжі".

Наразі відомо, що всі роботи з будівництва торгового центру на місці парку Яланського зупинені, в судах є мінімум 4 судові позови громадських організацій, городян про незаконність вирубки міського парку. Також відомо, що досудове розслідування з цього питання також веде місцева прокуратура.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА