13:00 18.11.2018

Янукович не зможе виступити з останнім словом у суді щодо держзради через травму

2 хв читати
Янукович не зможе виступити з останнім словом у суді щодо держзради через травму

Екс-президент України Віктор Янукович 19 листопада не зможе виступити з останнім словом у режимі відеоконференції в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду через травму, повідомив його адвокат Олександр Горошинський.

"Я підтверджую той факт, що Віктор Янукович дістав важку травму, він госпіталізований. У нас вчора відбулася з ним коротка зустріч, ми буквально обмовилися кількома словами про завтрашнє засідання суду. Безумовно, він не зможе брати участь у суді за станом здоров'я, він фактично на сьогодні не може пересуватися", – розповів він в ефірі телеканалу "News One" в неділю.

О.Горошинський також зазначив, що має намір просити Оболонський суд розглянути заяву екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького про проведення його допиту в цьому процесі. Раніше на своїй сторінці в Facebook адвокат розмістив сканкопії цієї заяви, що датується 7 листопада.

Крім того, О.Горошинський зазначив що на сьогодні ще не має інформації про проведення його реєстрації Міністерством юстиції Російської Федерації в реєстрі іноземних адвокатів РФ, щоб він міг надавати правову допомогу В.Януковичу під час його виступу в Оболонському суді у справі про держзраду.

Як повідомлялося, 30 жовтня Оболонський суд Києва оголосив про завершення судових дебатів у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Суд також надав адвокатові О.Горошинскому час для реєстрації в реєстрі іноземних адвокатів РФ, щоб він міг бути присутнім під час виступу В.Януковича в суді з останнім словом у режимі відеоконференції і надавати йому правову допомогу.

"Суд вважає, що 19 листопада є саме тим розумним терміном, за який ви можете або зареєструватися, або не зареєструватися. Якщо з тих чи інших причин суд не зможе почути Віктора Януковича, він не скористається своїм правом, то відповідно до вимог КПК у суду виникає обов'язок і право вийти в дорадчу кімнату для ухвалення остаточного рішення у справі", – наголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Суддя зазначив, що ця дата є остаточною для виступу В.Януковича у справі про держзраду з останнім словом.

18 листопада російські ЗМІ повідомили, що В.Януковича госпіталізували у науково-дослідний інститут швидкої допомоги імені Скліфосовського в Москві.

За даними "Комсомольської правди", В.Януковича госпіталізували 16 листопада з підозрою на травму хребта і травму коліна, яку він отримав під час гри в теніс. "У блоці лікарні, де йому надавали допомогу, на короткий час обмежили доступ для відвідувачів. Згодом Януковича направили в реанімацію, але незабаром відвезли в якусь приватну клініку", – йдеться у повідомленні газети "Комсомольська правда" в неділю вранці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА