11:22 19.11.2018

Суд врахував травму Януковича і переніс його останнє слово у справі щодо держзради

2 хв читати
Суд врахував травму Януковича і переніс його останнє слово у справі щодо держзради

Оболонський районний суд м.Києва переніс виступ екс-президента України Віктора Януковича з останнім словом у справі про державну зраду на 5 грудня через отриману ним травму.

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні в понеділок, врахувавши надану стороною захисту інформацію про стан здоров'я обвинуваченого.

"В Україні Конституцією визначено, що життя і здоров'я людини є найвищою цінністю. Цьому суду не потрібне правосуддя лише заради самого правосуддя, правосуддя має здійснюватися лише заради справедливості", - зазначив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

При цьому він наголосив, що В.Янукович може виступити у суді з останнім словом сидячи або лежачи з лікарні, що неодноразово практикував суд в інших процесах.

Адвокат В.Януковича Олександр Горошинський зазначив у суді, що приблизний термін перебування В.Януковича на лікуванні становить 2-3 тижні. Він стверджує, що екс-президенту було накладено лангет, в якому зафіксовано ногу і хребет.

При цьому прокурор Руслан Кравченко поставив під сумнів тяжкість травми В.Януковича, виходячи з того, що міститься в медичній довідці інформації. "Ця травма не є важкою, і вона надає можливість обвинуваченому виступити з останнім словом. В наданій довідці не зазначено, що обвинувачений обов'язково має перебувати в лікарні, і що він не може брати участі в судовому процесі", - зазначив він.

Суддя В.Девятко, в свою чергу, закликав адвоката озвучувати лише достовірну інформацію. "Жодного слова про травму хребта в довідці немає, і жодного слова про лангет хребта в довідці немає", - зазначив він.

Проте, суд узяв до відома інформацію сторони захисту про отриману В.Януковичем травму і його госпіталізацію на території Російської Федерації, і переніс його виступ з останнім словом на 9:00 5 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА