15:55 19.11.2018

Україна може призупинити своє членство в Інтерполі, якщо його очолить представник РФ

1 хв читати
Україна може призупинити своє членство в Інтерполі, якщо його очолить представник РФ

Україна розгляне питання про припинення свого членства в Інтерполі, якщо президентом цієї міжнародної організації стане представник Російської Федерації, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Можливе президентство Росії в Інтерполі - абсурдне та суперечить духу та цілям організації. У разі, якщо доводи України та низки інших країн не будуть почуті, Україна розгляне питання про припинення свого членства в ICPO (франц. Organisation Internationale de Police Criminelle, англ. International Criminal Police Organization, рос. Международная организация уголовной полиции - ІФ) ", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Раніше глава МВС України повідомив, що на посаду голови ICPO претендує ветеран МВС РФ і зовнішньої розвідки Російської Федерації Олександр Прокопчук.

У свою чергу, як повідомив член колегії МВС України, народний депутат Антон Геращенко, в України є "незаперечна інформація, що головний кандидат на посаду нового президента Інтерполу О.Прокопчук є кадровим співробітником російської розвідки.

Водночас народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначив, що Генасамблея Інтерполу обиратиме нового президента 21 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА