16:51 19.11.2018

Генпрокурор допускає нову підозру Продану та іншим високопоставленим чиновникам

2 хв читати
Генпрокурор допускає нову підозру Продану та іншим високопоставленим чиновникам

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вказує на обґрунтованість підозри колишньому в. о. глави Державної фіскальної служби (ДФС) України Мирославу Продану і допускає появу нової підозри йому та іншим високопосадовим особам.

"Я як генпрокурор, який точно знайомий з цією справою, можу точно сказати, що і ГПУ, а тепер і САП, має всі підстави для оголошення підозри пану Продану", - сказав Ю.Луценко журналістам у Києві в понеділок.

За його словами, у Генпрокуратури залишилася "ще половина цієї справи". "Упевнений, що це ще не кінець підозри цьому та іншим високопоставленим чиновникам", - наголосив генпрокурор.

Ю.Луценко зазначив, що закон один для всіх і не залежить "від ступеня дружби або земляцтва чи якихось інших ознак", якщо правоохоронні органи мають достатньо підстав для законних дій.

За словами генпрокурора, справа М.Продана була для нього непростою, оскільки саме з ним "багато чого досягли", зокрема автоматизованого повернення ПДВ.

Як повідомлялося, 15 листопада прокурор САП склав і підписав письмове повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України, забезпечено вручення цього повідомлення способом, передбаченим КПК України для вручення повідомлень.

У прокуратурі зазначили, що колишнього в. о. голови ДФС підозрюють у придбанні за час роботи на посаді з липня 2016 по червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об'єктів нерухомого майна і транспортних засобів. Для приховання дійсного власника реєстрація права власності здійснювалася на близьку людину.

За інформацією САП, серед придбаних об'єктів: дві квартири в елітній столичній новобудові (вартістю 6,7 млн грн), два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн, три автомобілі представницького класу загальною вартістю 3,4 млн грн.

Слідство також перевіряє причетність М.Продана до придбання інших об'єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.

Прокурори САП викликали екс-керівника ДФС для проведення слідчих і процесуальних дій на 20 листопада. Раніше САП викликала М.Продана на 8 та 15 листопада для проведення слідчих та/або процесуальних дій у кримінальному провадженні, відкритому 29 серпня цього року. За словами екс-голови ДФС, він отримав повідомлення про виклик по вайберу від САП 7 листопада, тоді як поїхав за кордон 5 листопада, а в САП зазначали, що надіслали повістку 2 листопада.

М.Продан заявив про законні підстави свого виїзду за кордон на лікування до Німеччини через Молдову і про готовність спілкуватися зі слідством у режимі відеоконференції або після повернення в Україну після лікування.

Пізніше він заявив, що повернеться в Україну після завершення лікування та періоду реабілітації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА