18:48 19.11.2018

Нестача води здатна підірвати мир

1 хв читати
Нестача води здатна підірвати мир

В спеціальній постанові про "водну дипломатію" в понеділок Рада ЄС із закордонних справ нагадала, що вода забезпечує життя і гідність людей та є основним елементом для стійкості і суспільства, і навколишнього середовища.

"Рада зазначає, що недолік водних ресурсів здатний підірвати мир і безпеку. Ризики, пов'язані з водою, можуть мати серйозні гуманітарні та економічні наслідки з потенційним прямим впливом на Євросоюз, включаючи міграційні потоки", - йдеться в документах Ради ЄС, поширених у Брюсселі.

"Рада має намір активізувати в Євросоюзі дії в галузях, пов'язаних із водою, як інструмент миру, безпеки та стабільності й твердо засудити використання води як знаряддя війни", - наголошується в постанові.

В ЄС наголошують на тому, що вода має життєве значення для людського здоров'я та являє собою необхідний елемент управління екосистемою, сільського господарства, енергетики та глобальної безпеки планети.

Євросоюз заявляє про свою рішучість розвивати транскордонне та інтегроване управління водними ресурсами та підвищувати ефективність їхнього витрачання.

У постанові Ради ЄС підтверджується, що Євросоюз розцінює доступ до чистої питної води як "право будь-якої людської істоти". У документі також наголошується на безпосередньому зв'язку між водою та кліматичними змінами та схвалюються нещодавні дебати в Раді Безпеки ООН, що відзначили взаємозалежність між водою, кліматом, миром і безпекою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА