11:31 20.11.2018

Французи продовжують протести проти підвищення цін на паливо

1 хв читати

Французи продовжують у вівторок блокувати автомагістралі по всій країні на знак протесту проти зростання цін на паливо, повідомляє телеканал BFM TV.

За даними телеканалу, вранці у вівторок акції відбуваються на трасі між Ліоном і Оранжем, а також в Авіньйоні, Німі, Тулузі та Бордо. У ніч на вівторок масова акція пройшла в Клермон-Феррані.

Напередодні одна з великих акцій протесту відбулася в комуні Лізьє в регіоні Нормандія, там дороги заблокували понад 200 вантажівок. Поліція була змушена застосувати сльозогінний газ для розгону учасників цієї акції протесту.

Глава МВС Франції Крістоф Кастанер у вівторок висловив невдоволення поведінкою учасників протесту. Він зазначив, що учасники акцій поводяться агресивно та закидають поліцейських пляшками із запальними сумішами.

"Право протестів - це не право на те, щоб блокувати (дороги - ІФ) або застосовувати силу проти правоохоронців", - сказав міністр.

Масові акції проти підвищення цін на паливо розпочалися у Франції в суботу, в них взяли участь близько 300 тис. осіб. У неділю вони продовжилися. За даними МВС Франції, під час протестів одна людина загинула, ще 400 постраждали. Правоохоронці затримали кілька сотень людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА