11:34 20.11.2018

СБУ припинила діяльність міжрегіональної групи, що зламувала автоматизовані банківські системи

2 хв читати
СБУ припинила діяльність міжрегіональної групи, що зламувала автоматизовані банківські системи

 Співробітники Служби безпеки України викрили міжрегіональну організовану групу, яка спеціалізувалася на викраденні грошей шляхом злому автоматизованих систем банківських терміналів.

"Оперативники Управління СБУ в Харківській області встановили, що до складу угруповання входили деякі жителі Харкова, Києва та Київської області. Зловмисники підшукували підставних осіб, на яких оформляли банківські карткові рахунки. З використанням спеціальних технічних засобів ділки спотворювали інформацію про нібито зарахування на зазначені рахунки грошей через термінали самообслуговування, а потім знімали готівку в банкоматах", - повідомляє прес-центр СБУ.

За даними спецслужби, учасники групи намагалися також налагодити виготовлення підробленої валюти з нанесенням на фальшиві банкноти деяких захисних елементів.

Правоохоронці затримали двох членів групи в Кривому Розі Дніпропетровської області під час чергового неправомірного зняття готівки.

Під час санкціонованих слідчих дій у приміщеннях учасників групи співробітники спецслужби виявили банківські карти, оформлені на підставних осіб, і обладнання для спотворення роботи банківських терміналів. Також було виявлено друкарське обладнання, кліше, металеві матриці для виготовлення підроблених грошей і зразки саморобних банкнот.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України ведуться слідчо-оперативні дії. Вирішується питання про додаткову кваліфікацію дій фігурантів справи за ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання до роботи комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) КК України, повідомлення затриманим про підозру й обрання їм запобіжного заходу.

Операція здійснювалася спільно з підрозділом кіберполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА