13:19 20.11.2018

На кордоні з Польщею та Білоруссю проводять акцію власники "єврономерів"

3 хв читати

 На автошляхах біля пунктів пропуску на кордоні України з Польщею та Білоруссю власники автомобілів з європейською реєстрацією проводять акцію, захід не впливає на роботу пунктів пропуску.

"За деякими напрямками, а саме ПП "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю і ПП "Ягодин" на кордоні з Польщею на певній відстані від пунктів пропуску ми спостерігаємо скупчення людей, поруч із ними перебувають наряди патрульної поліції, які працюють над недопущенням правопорушень із боку громадян безпосередньо на дорозі... Сьогодні на цих напрямках ми також фіксуємо певне зниження руху до ПП", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Державної прикордонної служби України у вівторок.

У прикордонному відомстві пояснили, що скупчення людей перебуває на відстані 1-3 км від пунктів пропуску.

У прес-службі Держприкордонслужби також уточнили, що напередодні ввечері прикордонники фіксували деяке зниження пасажиропотоку, проте вночі громадяни могли вільно перетнути кордон.

"Пункти пропуску, де виконують свої завдання співробітники Держприкордонслужби, функціонують у штатному режимі, жодних обмежень перетину громадянами або транспортом - немає", - додали в прес-службі.

У свою чергу, як повідомляє у вівторок прес-служба поліції Чернігівської області, представники громадської організації власників автотранспорту на "єврономерах" безперервно ходять пішохідним переходом біля міжнародного пункту пропуску "Нові Яриловичі" на українсько-білоруському кордоні, чим перекрили рух транспорту.

"Час від часу вони все-таки пропускають по кілька автомобілів, після чого відновлюють ходіння переходом", - повідомили в поліції.

За інформацією правоохоронців, наразі поблизу міжнародного пункту пропуску "Нові Яриловичі" на українсько-білоруському кордоні перебувають 150 автомобілів учасників протесту. "Кількість учасників акції - близько 250 осіб. Машини на "єврономерах" припарковані на узбіччях і не перешкоджають проїзду іншого транспорту", - йдеться в повідомленні поліції.

Поліція забезпечує охорону громадського порядку... Наразі конфліктних ситуацій і порушень громадського порядку не зафіксовано.

У Волинській області, за інформацією обласної поліції, вранці у вівторок у рамках всеукраїнської акції мітингувальники шляхом безперервного руху пішохідним переходом частково обмежили рух транспорту на автодорозі "Київ - Ковель - Ягодин" у с. Старовойтове Любомльському районі.

Також мітингувальники частково обмежили рух транспорту на автодорозі сполученням "Луцьк - Ковель" в с. Княгининок Луцького району.

До охорони громадську безпеку залучено понад 30 співробітників поліції Волинської області та рятувальників.

Раніше цього дня водії автомобілів з європейською реєстрацією (так звані євробляхи) перекрили рух вул. Грушевського в Києві.

Раніше громадська організація "Авто Євро Сила" анонсувала на 20 серпня проведення акцій громадянської непокори в кожній області України.

"Всі акції громадянської непокори будуть безстроковими і триватимуть до моменту отримання результатів із питання скасування законопроектів №8487 і №8488, які було ухвалено без урахування вимог громадськості, зокрема - про скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу", - повідомили в організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА