13:35 20.11.2018

УІНП ініціює перенесення вихідного з 9 травня на 8-ме та скасування вихідного 8 березня

2 хв читати
УІНП ініціює перенесення вихідного з 9 травня на 8-ме та скасування вихідного 8 березня

 Український інститут національної пам'яті (УІНП) ініціює зміни в державному календарі свят із тим, щоб перенести вихідний із Дня Перемоги 9 травня на 8 травня - День пам'яті і примирення, а також скасувати вихідний день 8 березня, повідомив голова УІНП Володимир В’ятрович.

"Ми підготували законопроект, який передбачає зміни в державному календарі... Ми пропонували перенесення вихідного з 9 травня на 8-ме та скасування вихідного статусу для 8 березня і зовсім його переформатування. Ми пропонуємо, щоб цього дня говорили про боротьбу жінок за свої права, а не про Міжнародний жіночий день, який є атавізмом радянської минувшини", - сказав В.В'ятрович журналістам у кулуарах парламенту у вівторок.

Голова УІНП зазначив, що відповідний законопроект ще не схвалив Кабінет Міністрів, через це він ще не потрапив до Верховної Ради. За його словами, "каменем спотикання" в проходженні цього законопроекту в уряді стало Міністерство культури, яке не погоджує деякі моменти.

"Йдеться про перенесення вихідного з 9 травня на 8-ме, і про скасування статусу вихідного дня 8 березня. Ми на цьому наполягатимемо. Якщо ми побачимо, що ці зусилля безглузді, ми працюватимемо таким чином, щоб цей законопроект було зареєстровано як депутатський, і він потрапив до зали", - сказав він.

При цьому голова УІНП запевнив, що скасовувати вихідний у Різдво за старим стилем 7 січня не мають наміру. Він нагадав, що раніше було скасовано вихідний 2 травня, при цьому вихідним днем стало Різдво 25 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА