16:32 20.11.2018

Суд відмовився зменшити заставу Насірову і не дозволив виїзд за кордон

2 хв читати
Суд відмовився зменшити заставу Насірову і не дозволив виїзд за кордон

Шевченківський районний суд м.Києва продовжив термін дії зобов'язань, покладених на екс-главу Державної фіскальної служби України (ДФС) Романа Насірова, клопотання адвокатів про зменшення розміру застави та про надання дозволу на виїзд за кордон не задоволено.

"20 листопада в Шевченківському районному суді відбулося чергове судове засідання по суті з розгляду обвинувального акта у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-глави ДФС України, а також керівника департаменту ДФС", - повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За інформацією САП, прокурори подали клопотання про продовження терміну дії зобов'язань, покладених на підсудних.

"Суд продовжив термін дії зобов'язань, покладених на Насірова ...Водночас суд залишив без задоволення клопотання сторони захисту про зменшення застави Насірову та надання останньому дозволу на виїзд за кордон", - інформує прокуратура.

У зв'язку із завершенням часу, відведеного для судового засідання у цій справі, прокурори САП не змогли продовжити читання обвинувального акта.

Наступне судове засідання призначене на 10 грудня на 12.00.

Як повідомлялося, 13 серпня Шевченківський райсуд Києва продовжив до 11 жовтня зобов'язання Р.Насірова в кримінальному провадженні. Згідно з рішенням, екс-глава ДФС до 11 жовтня зобов'язаний носити електронний браслет, залишити на зберіганні в Державній міграційній службі закордонний паспорт, повідомляти правоохоронців про зміну місця проживання і роботи.

2 березня 2017 року детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину Р.Насірову, після чого його затримали. Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Сторона обвинувачення вважає, що глава ДФС протягом 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма" Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв з порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА