21:04 20.11.2018

Трьох учасників акції власників авто на єврономерах у центрі Києва доправили в поліцію для бесіди

2 хв читати
Трьох учасників акції власників авто на єврономерах у центрі Києва доправили в поліцію для бесіди

Правоохоронці доправили в управління поліції трьох учасників акції власників автомобілів з європейською реєстрацією (так звані євробляхи), що відбувалася у вівторок у центрі Києва.

"Коли окремі учасники намагалися перекривати рух біля Верховної Ради України, працівники поліції проводили заходи щодо його розблокування. Трьох осіб доставили в управління поліції для надання пояснень і проведення профілактичних бесід", - наводить слова начальника Головного управління Національної поліції в Києві Андрія Крищенка відділ комунікації столичної поліції.

Правоохоронці спостерігали за публічною безпекою в місцях збору мітингувальників, щоб не допустити провокацій і конфліктних ситуацій. У свою чергу співробітники поліції діалогу проводили профілактичні та роз'яснювальні бесіди з протестувальниками та наголошували їм на відповідальності в разі порушення правопорядку.

Як повідомлялося, у вівторок водії автомобілів з європейською реєстрацією (так звані євробляхи) перекривали рух вулицею Грушевського в Києві.

Громадська організація "Авто Євро Сила" анонсувала на 20 листопада проведення акцій громадянської непокори в кожній області України. "Усі акції громадянської непокори будуть безстроковими і триватимуть до моменту отримання результатів у питанні скасування законопроектів №8487 та №8488, які були ухвалені без урахування вимог громадськості, зокрема - про скасування коефіцієнта віку в розрахунку вартості акцизу", - повідомили в організації.

Протестувальники-власники автомобілів з європейською реєстрацією перекривали дороги у більшості областей України.

Як повідомив інтернет-видання "Українська правда" прес-секретар Нацполіції Ярослав Тракало, в акціях власників автомобілів з єврореєстрацією беруть участь у 20 регіонах країни близько 5 тисяч людей. Акції протесту відбуваються без значних порушень, станом на вечір правоохоронці відкрили два кримінальні провадження.

"На жаль, не обійшлося без інцидентів. Наприклад у Рівненській області водій наїхав на ногу начальнику управління патрульної поліції області", - розповів Я.Тракало. Водія доправили у відділок, після встановлення особи його опитали та відпустили. За словами поліцейського, відкрито кримінальне провадження за ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія блокує пропозицію США в ООН щодо ядерної зброї в космосі

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА