08:22 21.11.2018

Трамп відкинув критику на адресу його дочки за використання особистої пошти під час обговорення робочих питань

2 хв читати
Трамп відкинув критику на адресу його дочки за використання особистої пошти під час обговорення робочих питань

Президент США Дональд Трамп назвав повідомлення про використання його дочкою Іванкою Трамп, що є президентським радником, особистої електронної пошти для ділового листування "фейковими новинами", повідомляють американські ЗМІ.

"Гілларі Клінтон видалила 33 тис. електронних листів. У неї був сервер у підвалі. Іванка Трамп цього не робила. Її дзвінки не були засекречені, а от у Гіларі Клінтон були. Це все фейкові новини", - заявив Д.Трамп перед своїм від'їздом до Флориди у відпустку на День подяки.

Водночас таке потенційне порушення Г.Клінтон під час її перебування на посаді держсекретаря США стало центральним елементом президентської кампанії Д.Трампа в 2016 році. Він активно критикував свою суперницю за використання приватного поштового сервера і за подальше видалення листування.

"Їх (листи - ІФ) не було видалено, як у Гілларі Клінтон. Вона (Іванка Трамп - ІФ) нічого не робила, щоб приховати свої електронні листи. Я сьогодні швидко подивився, вони всі в президентських архівах, нічого не заховано", - сказав Д.Трамп.

Президент США також зазначив, що не переймається за дочку. За його словами, вона "може впоратися сама".

Раніше газета "Вашингтон пост" повідомила про те, що І.Трамп спілкувалася з вищими посадовими особами через особисту електронну пошту. За даними видання, протягом 2017 року вона відправила сотні листів про справи Білого дому та її офіційний розклад помічникам адміністрації президента, посадовим особам кабінету міністрів, а також особистим помічникам.

За словами адвоката Аббі Ловелла, що представляє інтереси дочки Д.Трампа, іноді вона використовувала особисту пошту, "майже завжди для логістики та планування, що стосується її сім'ї". Він також зазначив, що вона перестала робити це, щойно дізналася про вимоги до електронного листування.

Водночас республіканець Трей Гоуді, голова Комітету з нагляду та урядової реформи Палати представників американського конгресу, направив листа голові апарату Білого дому Джону Келлі з вимогою надати інформацію про листування І.Трамп. Він зазначив, що ця справа стосується "закону про президентські записи та інші вимоги до безпеки та обліку".

У своєму листі він зазначив 5 грудня як крайній термін для відповіді на запит. Він також попросив тримати комітет у курсі внутрішнього розслідування Білого дому в цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за добу завдали по Україні чотири ракетних і 57 авіаударів

За добу окупанти 235 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування - ОВА

Сирський інформував командувача військ НАТО в Європі про розвиток подій на фронті

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

ГУР запропонувало план, спрямований на скорочення російського потенціалу - Буданов

18 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Частка компаній, які планують роботу на 2 роки вперед, у березні зросла на 11,2 п.п.

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА