12:21 21.11.2018

Керівники України привітали десантників із професійним святом

2 хв читати
Керівники України привітали десантників із професійним святом

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Верховної Ради України Андрій Парубій та секретар РНБО Олександр Турчинов привітали десантно-штурмові війська Збройних Сил України з їхнім професійним святом.

"Марунові берети – символ крові українських воїнів-десантників, пролитої у боях за Батьківщину. Ви – незламні сини своєї країни, якими пишається кожен українець. Вітаю наших мужніх хлопців зі святом. Нехай небесний покровитель - Архангел Михаїл - захищає та береже вас", - написав П.Порошенко в середу в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

Як наголосив А.Парубій у своєму привітанні, оприлюдненому на сайті парламенту, легендарні бойові операції українського десанту - рейд 2014 року та героїчні бої за Донецький, Луганський і Краматорський аеропорти - назавжди вписано в історію України.

"Українські десантники гідно зарекомендували себе в миротворчих місіях в Югославії, Іраку, Сьєрра-Леоне, Косово, Ліберії, отримавши заслужену славу та повагу серед колег з армій усього світу", - зазначив спікер.

В.Гройсман подякував десантно-штурмовим військам за мужність і відвагу.

"Головні риси десантно-штурмових військ - віддане служіння своєму народу, високий професіоналізм та мужність, беззаперечна готовність до боротьби за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Героїзмом, хоробрістю і мужністю в протистоянні російському агресору воїни десантно-штурмових військ вписали славну сторінку доблесті і відваги до літопису народної слави, і підтвердили, що українці здатні захистити свою країну", - йдеться в привітанні О.Турчинова.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в Донецькій області

Зеленський відвідав медичну роту 95 ОДШБр у Донецькій області

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим від ракетного обстрілу Дніпра

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА