15:08 21.11.2018

Україна змогла консолідувати зусилля країн-членів Інтерполу при обранні нового керівника

2 хв читати

Обрання президентом Інтерполу представника Республіки Корея Кім Чон Яна стало перемогою для всієї організації, а Україна стала координатором зусиль для його перемоги.

Як повідомляє Нацполіція з посиланням на начальника департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіціі Василя Неволю, перемога корейського представника стала перемогою для всієї організації.

"Це перемога організації, яка змогла продемонструвати свою консолідованість, свою спільність. І Україна була дуже активною - без перебільшень, стала певним центром консолідації, координації зусиль сусідніх країн і країн - світових лідерів", - наголосив начальник Укрбюро Інтерполу.

"Ми можемо дійсно з гордістю сказати "Слава Україні!", Слава нашим професіоналам, які створили всі умови для того, щоб ця перемога відбулася", - додав В.Неволя.

Як повідомлялося, під час голосування за кандидатуру на посаду глави Інтерполу в середу вранці на підтримку в.о. глави організації, представника Південної Кореї було віддано 101 голос, а за його суперника, представника РФ, віце-президента Інтерполу Олександра Прокопчука - 61.

Перед голосуванням на 87-й сесії Генасамблеї Інтерполу МВС України виступило із заявою, в якому заявила про неприпустимість представництва РФ у керівництві Інтерполом у зв'язку з причетністю цієї держави до низки злочинів по всьому світу в останні роки. У відомстві наголосили, що РФ "зловживає системою Інтерполу" і звернулися з проханням до інших країн "не робити авторитетну і поважну професійну організацію ... заручником агресивної та злочинної Росії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА